Romet 787 4t nie odpala

Posiadam Romet 787 4t.Nie chce zapalić ,jak mu dłonią przytkam gażnik to zaskoczy Silnik ,oco chodzi z tym powietrzem,że dostaje przy rozruchu dużo powietrza.Gażnik przeczyśćiłem,dysze przedmuchane.Założony nowy filtr paliwa i dalej tak jest.Gzie szukać przyczyny?

ssanie ci działa ?

tak ssanie działa, bolec się wysuwa.Jak przytrzymuje dłonią gażnik to chodzi, a jak puszcze i dostanie dużo powietrza to gaśnie.

no to dostaje za mało benzyny albo za dużo powietrza. modyfikowałeś coś (wsadziłeś stożek, wyciągałeś zwężki z filtra powietrza), dolot szczelny.. itd?

Dolot powietrza, szczelny zwykły filtr .Jak przytrzymuje wlot powietrza i puszcze to mam paliwo na dłoni.Ustawienie śrubką ilo,sci paliwa i powietrza nic nie daje.

Jednak według opisu łapie gdzieś \\\"lewe powietrze\\\", stan uszczelek? Uszczelki pierwsze bym sprawdził. Gwint wkrętu świecy (przy wkręconej, chodzi mi tu o wyrobienie) nie pluje powietrzem? Bo to na \\\"lewe powietrze\\\" wygląda, czyli nieszczelność w którymś miejscu. Bez zobaczenia sprzętu nie umiem określić ale tak to co opisane to za dużo powietrza nie paliwa jest za mało.

Cytuje
"Jak przytrzymuje wlot powietrza i puszcze to mam paliwo na dłoni."

W jakiej ilości? To normalne że bez powietrza się nie spala choć spalają się opary. Jeśli dużo ciekłej to powietrza ma za dużo.

to w parze idzie :)

Wombat, jeśli komentarz do mojego, to wiem o tym, tylko stawiałbym na uszczelki

Temat rozwiązany
Była przy pchana jednak dysza.
Drugi problem - silnik na stopkach kręci się na 11tyś obrotów. Jak przyjdzie do jazdy to to jest bardzo słaby,a co do prętkośći to 35km.Pasek jest nowy ,co jest do wymiany?

o ile ten gaźnik jest już superdrożny i sprawdzony i wyregulowany i zawory też a jest taki stan - to do wymiany jest cylinder :).
Ale możesz mieć fart i to jest przytkany wydech, uszkodzony moduł.. itd

Moduł nowy ,jeżdziłem bez wydechu jest mułowaty,przytrzymam nogami nie ruszy.

moduł nowy - a na starym to samo ?

Stary był walnięty.Nie chciał palić.Kupiłem od gościa skuter stał niejeżdzony ze dwa lata.

to może ten nie jest najlepiej dobrany

Wombat napisał:

ssanie ci działa ?

leszek65 napisał:

tak ssanie działa, bolec się wysuwa.

Te tematy o skuterach - zawsze o ssaniu, a bolec zawsze się wysuwa :D Humor dziś mam nie hejtować :D

To że odpalił i na stopkach [bez jakiegokolwiek obciążenia] sie wkręca nie znaczy ze jest dobrze wyregulowany gaźnik,dobrany filtr powietrza itp.Np; wczoraj robiłem chinola 4t [jak twój] na 80ccm,też nie miał siły, po założeniu zwężki w filtr powietrza poszedł jak dzika świnia przez kukurydzę:)

speak napisał:

Te tematy o skuterach - zawsze o ssaniu, a bolec zawsze się wysuwa :D Humor dziś mam nie hejtować :D

Bo to na ogoł typowe usterki

Ciekawe, czy Paci po naprawie znalazł tego świniowatego chinola za kukurydzą, czy dzik w las i tyle go widzieli.
Klient pewnie zachwycony :-)

Zadowolony to będzie jak go kupi,to sztuka handlowa.

No to go najpierw oswoić musisz, bo jak klienta poniesie... to mu prażona kukurydza będzie się D. wysypywać :-)))