Mam problem
po wymianie cylindra na 80 przejechałem 200 km i zaczęło coś szwankować. Mianowicie nie mogłem dodać max gazu gdyż strasznie strzelało z tłumika i przerywało. teraz skuter wcale nie chce zapali ale jak doleje paliwa do cylindra to odpali. Czyli gaźnik zepsuty. jak to naprawić?? przeczyściłem dysze i dalej nic proszę o POMOC
a docierałeś go dobrze??
Tak raz przekroczyłem tylko 50km/h ale to po 150 km. skuter załapie ale tylko jak się doleje paliwa do cylindra tak jak by gaźnik nie podawał
[ Dodano: 2008-08-12, 15:00 ]
nikt nie wie co się mogło staż??
Sprawdź wężyk między krócem ssącym a zaworkiem w baku. PC P.S. Przy okazji czy seryjny tłumik daje radę przy większym cylindrze? Ja mam wrażenie, że mój się zatyka po zmianie dyszy na większą. Jak wiesz jak go odblokowało podpowiedz.
Niee. cylinder nie wykorzystuje wtedy swej pełnej mocy, bo tłumik go blokuje tak jakby :P tyle jeśli chodzi o 2t, a w 4t to nie ma znaczenia dużego :PPrzy okazji czy seryjny tłumik daje radę przy większym cylindrze?
no też myślę o zmianie tłumnika… w seryjnym wywierciłem wszystko ze środka bo było tam pare zbędnych blaszek dużo bardziej go słychać jak wsk:) i trochę kopci ale ma nie znacznie lepszego kopa… a ten wężyk jak zdejm? to mam większe obroty i mi nie gaśnie a jak założę to momentalnie spada z obrotów i się tnie jak dodam gazu, strzela i dusi…