Witam. Jestem posiadaczem tegoz oto skutera. Ostatnio mialem problem z odpalaniem ... i z jazda bo zwalnial i sie zalewal. . Oddalem tydzien temu do serwisu i wczoraj juz go odebralem . Wstawili nowy gaznik i nowy modul. Problem jest taki : Gdy jade na prostej i wyciagam 50 to skuter zaczyna zwalniac dlawi sie i gasnie . Gdy odczekam 15 sekund to zapalam i znowu wyciagam 50 i gasnie.... v max wczesniej wynosil 70 nie 50... prosze o pomoc
Nie wymieniać?... przecież gaznik byl praktycznie pusty ..brak czesci ktora trzymala igle ... nic ja nie podtrzymywało i przelatywała...i w dodatku byla calkiem pokrzywiona ... modul tez dobrze ze wymienili bo w skuterze nie było pradu...
Blokada w filtrze powietrza - chodzi Ci o taką mala rurke? tak wyciagnięta jest... gaznika nie dam rady wyregulowac po prostu nie da rady odkrecic sruby od mieszanki (sruba obrabia się) od obrotow jest ok.Srubka mieszanki jest inna od obrotow...(potrzeba srubokręta krzyżaka).Co do tej blokady w gazniku - mam nowy gaznik i boje sie rozkrecac :) jak cos uwale? a czy to cos da , ze odkrece srubke w gazniku? skuter nie bedzie zwalnial? czy tylko zwiekszy sie v max? zalezy mi bardziej na tym by skuter nie zwalniał i nie gasł.
chodzi Ci o taką mala rurke? tak wyciagnięta jest...
Jest to przyczyna dławienia się. Też tak miałem gdy wyjąłem tą rurkę. Jedzie 10km/h muli, muli potem się rozpędza. Włóż tą rurkę do filtra powietrza i będzie git.
lub też wstaw większą dyszę i odetnij kabel cdi ( ten od czujnika) i usuń rurkę od filtra ( tę na zewnątrz i wewnątrz też .
Bratu tak zrobiłem i rozpędza się do 75, niekiedy 80 ( dysza 98 NARAKU i nic po za tym )
ja MAM podobny skuter jeszcze Baotian bt49qt-9 znany pod naklejkami maver action mój jedzie do 73, ale ma dużo mocy - palenie laczka na moim to pikuś ( dysza 90 Naraku filtr polini air box i dużooo optyki z tyłu - ona też coś daje XD)
izdebski12 napisał: Włóż tą rurkę do filtra powietrza i będzie git.
Włożylem tą rurke i powiem Ci , ze teraz wyciągnąłem 65km/h... Ale nadal wystepuje ten problem... Jade 65km/h puszczam całkiem gaz i hamuje a potem sam gasnie..i odczekuje 5 sekund i potem znowu zapala (po 5 sek).
izdebski12 napisał: Włóż tą rurkę do filtra powietrza i będzie git.
Włożylem tą rurke i powiem Ci , ze teraz wyciągnąłem 65km/h... Ale nadal wystepuje ten problem... Jade 65km/h puszczam całkiem gaz i hamuje a potem sam gasnie..i odczekuje 5 sekund i potem znowu zapala (po 5 sek).
a zobacz jak będzie chodził z odkręconą pokrywą filtra , ewentualnie bez filtra, ale nie za długo ( szkoda silnika)
-/- to tak w ramach testu a na codzienną jazdę wyreguluj gaźnik - podwyższ obroty minimalne na śrubie obrotów, o nie dużo ( 0,5 obrotu, obrót) po prostu żeby sprzęgło nie łapało - jak to nie pomoże to niestety będziesz musiał regulować na śrubie mieszanki
Srubke od obrotow mam ustawiona na max (na najwyzsze obroty) to o ile przekrecic?ale to i tak nic nie zmieni ... a 2 opcja odpada. Po 1 zeby odkrecic srube mieszanki musialbym sciagnac caly gaznik i dopiero odkrecac bo inaczej jest trudne dojscie to tej sruby...