Romet 767 2t czy 717 (ciecz) 2t

witam !

mam pytanie, który skuter byście wybrali i dlaczego ?

Romet 767 2t czy 717 (ciecz) 2t ?

jakie sa wasze opinie na ich temat ?

pozdrawiam

olekgracz

Ten sam silnik, te same czescii jedynie inne plastiki

Rożnicę między nimi:
767:licznik elektroniczny który się psuje,wygląd.
717:ciecz,tarcza z tyłu i przodu,,od razu masz odblokowany do 65km/h ja tak miałem i z tego co czytałem to większość ma tak.

To nie odblokowany tylko licznik o tyle przeklamuj.

A skont wiesz?

Jak juz to skad* Wiem, jezeli masz watpliwosci to wpadnij do mnie, moge ci moim skuterem sprawdzic predkoc (mi przeklamuje o 5-7km/h) i na serii full odblokowanej jechalem licznikowe 70 czyli realne 65 a ty mowisz ze ci zablokowany 65 jedzie, pewnie jak odblokujesz to z 85 km/h bedzie jechal?.

Ja was nie rozumiem czy ja mówiłem że zablokowany mam na full?wiadomo że te 1-10kmh przekłamuje ale akurat ja miałem ściągane kilka blokad bo gościu w serwisie mówił że miałem coś tam odblokowane.

skutery chłodzone cieczą są mocniejsze ;)

Lukario napisał:

z 0.5 KM

Ale zawsze coś.

zwłaszcza że skutery są lekkie , a te 0,5 KM więcej ma przy 50cc, a przy sportowej 70 jeszcze większa będzie różnica w mocy, więc nie ma się co dziwić że na blokadach 65km/h leci.

DooOminO napisał:

Lukario napisał:

z 0.5km

Jeśli już to 0,5 KM. Chłodzenie cieczą zmniejsza prawdopodobieństwo przegrzanie silnika podczas jazdy.

Lukario napisał:

zwłaszcza że skutery są lekkie , a te 0,5 KM więcej ma przy 50cc, a przy sportowej 70 jeszcze większa będzie różnica w mocy, więc nie ma się co dziwić że na blokadach 65km/h leci.

co z tego ze wiecej, blokada wariatora i tak swoje robi, przy 70 ccm z blokada wariatora v max jest taki sam..

A może nie mam?

No to nie masz blokowanego skutera..