Siema, jezeli wymienie modół na sportowy w romet 767 2t ile zrobie km na tym skuterze ?
mam romet 767 2t
Tyle samo co na każdym innym module.
bo podobno bedzie krecił do 12 i wtedy sie zrobi podobno do 10000 tys km i koniec z skuterem ?
Co chcesz osiagnąć przez zmiane modułu? Skuter jest odblokowany? Coś już w nim zmieniałeś?
Powiem tak, im wyższe obroty (jazda na wysokich obrotach) tym gorzej dla silnika. A po 10000km...no cóż, są skuterki, które nawet tego nie wytrzymują.
niesciagałem zadnej blokady a ponoc po wymianie modółu na sportowy skuter idzie 75 km/h a nie 50
Jeżeli kupisz moduł odblokowany to powinien iść powyżej 70km/h chyba że masz blokady na silniku np. zawirowywacz spalin lub zwężka w tłumiku to zależy oczywiście od rodzaju i marki skutera. Poczytaj a necie o blokadach i sprawdź czy u ciebie są czy nie.
W dwusuwie na pewno wydech jest blokowany.
to jezeli bym sam modół wymeinił na odblokowany sportowy to ile by szedł skuter ?
Myślę że może 60 zależy ile mu zostanie jeszcze bolkad. Proponuje sprawdzić czy na rurze wydechowej nie ma takiej rurki która część spalin kieruje do filtra powietrza lub po zdemontowaniu rury sprawdź czy na początku tłumika nie ma zwężki
ale jak masz 2 suw to będzie się strasznie męczył ,zwłaszcza jak masz zawirowacz spalin