Witam wymieniłem w skuterze tłok,cylinder,pierścienie,dałem modul odblokowany,jest na dotarciu i jedzie 30km\h na pełnym gazie czy mozliwe ze przez to ze sprzęgło się nie cofa i pasek się ślizga?
nie wiem co masz na myśli że sprzęgło się nie cofa ale to mało mozliwe
Co to znaczy “na pełnym gazie”? To znaczy że ty trzymasz gaz na maxa a on sie ledwo kręci czy też że ty masz gaz na maxa, on sie kręci jak oszlałały i tylko jedzie 30km/h?
Inna sprawa to dlaczego skuterem na dotarciu jeździsz “maxem”?
Musiałem jechać maxem bo inaczej bym nie wyjechał a po prostu trzymam gaz cały a on jedzie tylko 30 pod lekka górę nie jedzie i nie wiem tak na początku jest czy co?
Strzelam że rolek w wariatorze nie wymieniłeś?
Może też być winna dysza od gaźnika
Rolki właśnie są wymienione
Chyba ze te dysze trzeba wymienić na większe ponieważ skuter to 50cc ale wymieniając tłok i wszystko włożyłem 80cc
może najpierw odpowiesz na pytanie Wombata? głowicę pewnie też wymieniłeś na nową z niedotartymi zaworami.
“Co to znaczy „na pełnym gazie”? To znaczy że ty trzymasz gaz na maxa a on sie ledwo kręci czy też że ty masz gaz na maxa, on sie kręci jak oszlałały i tylko jedzie 30km/h?”
Ledwo się kręci brakuje mu mocy
A głowica nie była wymieniana.
jesteś na 100% pewien, że zamontowałeś wszystko poprawnie? jaką masz wagę rolek? jak sprzęgło się nie cofa? możesz je ścisnąć i zostaje w takiej pozycji? jeżeli tak to do wymiany sprężyna centralna lecz prawdopodobnie całe sprzęgło. zmierz też kompresję.