Witam wszystkich, zwracam się do was z konkretnym pytaniem, gdzie w Romecie 747 znajdują się blokady? Proszę o nie pisanie, że już takie tematy były i żebym poszukał, ponieważ wykonałem te kroki i zacząłem szukać blokad, lecz do tej pory żadnej nie znalazłem. Mam na myśli blokady, w które nie potrzeba inwestować pieniędzy, bądź za niewielkim nakładem finansowym.
PS.Na wariatorze nie ma pierścienia zewnętrznego, w tłumiku nie znajduje się "ślepa kiszka", a moduł jest zablokowany i po odpięciu różowego kabelka skuter nie chce odpalić.
z tego co piszesz to masz 4T bo ja jestem od paru dni tez posiadaczem tego pojazdu i u mnie tez nie ma slepej kiszki z tego co narazie wiem, jedyna blokada jaka znam jest na gazie, dajac gaz manetka czujesz ze juz wiecej nie mozesz co nie i najlepiej to widac po prawej stronie skutera przy silniku, poruszaj sobie manetka i zauwazysz ze cos sie porusza i tam jest taka srubka blokujaca na spręzynie, wkrec ją maksymalnie albo wogóle wykrec wtedy bedziesz mugl dawac wiecej gazu i ci szybciej poleci, ja osobiscie tego nie robie bo mam przejechane dopiero 60 kilometrow a i gwarancja jest wiec ja tego ruszał nie bede ale po 1 tys kilometrów tez wykrece, jezeli ciezki bardzo nie jestes to 65 ci powinien poleciec spokojnie:))) sory ze taka sieczka ale inaczej ci to wytłumaczyc nie umiem, jak cos to ci jutro zrobie zdiecie i pokaze dokładnie która to sróbka ok.
Kolega bzdury pisze. jak podkręcisz ta sróbke przu odpaleniu natychmiast wejdzie na obroty i będzie kręcić sie koło napedowe. Nie ruszaj tej sróbki.
Co do blokady to wyjaśniam. Podnieś kufer i odkręć plastikową osłone. Po jej podniesieniu będziesz miał dostep do gaznika. Na gaźniku znajduje sie pokrywka w kształcie łezki przykręcona dwiema śróbkami. Odkręć te dwie śróbki o podnies te pokrywkę. W srodku będziesz miał spręzyne i mieszek. Natomiast w tej obudowie od wewnątrz zobaczysz przykręocona śróbe chyba czwórka która jest skontrowana. Odkręć te śróbke i spowrotem przykręc tę pokrywke. Zobaczysz zdecydowana różnicę. Skuter nabierze mocy no i prędkości. Powinien wyciągać około 60 65 km/h Napisz jaki efekt uzyskałes. Pozdrawiam
FENDT, posiadam skuter 2T o ile się nie mylę, a co do twojej odpowiedzi Bartek64 to wielkie dzięki za info, w najbliższym czasie postaram się poszukać tej blokady