Cześć mam problem z moim Rometem 747 4t. Wszystko było w nim ok od nowości jeździł 60 km/h i byłem z niego zadowolony...
3 miesiące stał i po tym okresie próbowałem go odpalić ale nic z tego
pogrzebałem przy nim i w końcu zapalił ale zamiast jechać 60km /h to jedzie 40-45... :( i ciężko go odpalić co mam zrobić ??
Pomóżcie
przedmuchać, przeczyścić, wyregulować
Dodam że chodzi o GAŹNIK:)Wombat napisał:
przedmuchać, przeczyścić, wyregulować
w zasadzie to chodziło mi o wszystko. Fitry, gaźniki, napęd, zawory..itd
A to sorki, myślałem ze chodzi o gaźnik, bo wszystkie te 3 czynności do niego pasują;)
Choć właściwie zawory i napęd chyba odpadają, bo przez 3 miesiące same by się nie rozregulowały. Napewno filtry i gaźnik, ewentualnie paliwo wywietrzało z baku i susza panuje;)
Czy regulacja gaźnika może odpowiadać za prędkość ??
Może. U mnie było niby ok. a wyregulowałem idealnie że świeca była kawka z mlekiem to jechałem 2km/h szybciej.
kargulec12 napisał:
Może. U mnie było niby ok. a wyregulowałem idealnie że świeca była kawka z mlekiem to jechałem 2km/h szybciej.
To ty 2km/h szybciej a mi zwolnił 20km/h Więc co się może dziać :( ?
sorki ze sie podczepilem do tego akurat mam problem z romet 747 eco 50 od 2 dni jak przyspieszam dochodzi do 60 km/h i czuje tak jak by szarpal jak by cos go trzymalo i popuszczalo.dzis to bylo na tyle mocno czuc i chyba widac ze prawie nie stanal mi.co to moze byc.a i dodam ze mam troche porysowana opone z lewej strony patrzac od tylu skutera.pomozcie.
nowy?, stary?, dotarty?, niedotarty?, ma blokady? nie ma blokad?, mamy zgadywać? mamy cie olać?
nowy w sensie ma rok ma blokady i jest dotarty ma przejechane prawie 6tys km.wiem jak na skuter roczny 6tys km to jest troche duzo zrobione moze pomozecie
ma blokady- sam piszesz.
Zdejmij blokady. Masz na gaźniku i moduł z tog co wiem. Wystarczy odkręcić pokrywkę plastikową w kufrze, widzisz gaźnik, odkręcasz pokrywkę gaźnika a w niej zobaczysz śrubkę którą wykręcasz a pokrywkę znów zakręcasz. Moduł kup: http://allegro.pl/tuning-odblokowany-modul-do-skuterow-chinskich-4t-i4121021014.html