Romet 747 4T brak blokad V-MAX 45km/h

Witam.
Posiadam Rometa 747, nie znalazłem w nim żadnej znanej blokady:
Brak różowego kabelka,blokady w filtrze, śrubki pod dekielkiem, tulei na wario. Proszę o jakieś porady, może ktoś się spotkał z takim problemem. P.S. Kupiłem odblokowany moduł i żadnej różnicy nie ma.

kolega ma takiego samego i jedzie mu tylko 50km/h. skoro nie ma żadnych blokad pozostanie jedynie wymiana cylka lub kupno sportowego wariatora.

A może to być za krótki pasek? wymiana cylindra i wariatora to trochę za duży koszt.

z tego co wyczytałem to masz koła 12 cali to pasek 729x17.7x30. Nie kupuj szerszego bo będziesz mieć muła. Nie wiem jak z paskami gates one mają 729x17.5x30. Ale na tym co Ci podałem jako pierwszy to leciał mi 73km/h realne.

Dzwoniłem do Rometa i powiedzieli mi, że seryjny pasek to 729, jeszcze nie sprawdzałem jaki ja mam. Z tego co wyczytałem to jeżeli jedzie z góry szybciej to nie jest zablokowany na module, mój z dużej góry koło 60 km/h wyciągnie. Jak będziecie coś jeszcze wiedzieć to dajcie znać.

Dowiedziałem się znajomy znajomego miał podobny problem, był w jakiegoś medyka i coś robił z iskrownikiem czy czymś pod magnetem, czy wiecie o jakiś blokadach w tym miejscu?

Cdi wymień na odblokowoany i po problemie.

Kupiłem moduł i nie ma zmiany. Z tego co wyczytałem jak z góry jedzie szybciej (mój nawet koło 65kmh ) to moduł nie jest zablokowany.

kolego powiem ci tyle ja też go mam 2012 rok i on ma blokade na manetce jak kupowałeś go z salonu to piwedz niech zdejmą blokade .. ja powiedziałem i zdjeli i leci 75 do 80

ja tam mam cpi popcorn zamulal 60 -55 wiecie co zrobilem wymienilem linke od gazu hmm marzenie 75-80 ( a i modul mam cdi )

Na dzwonie (przy sprzęgle) nie ma blokady?. Tam często jest czujnik obrotów dzwonu, jak jest to odłącz ten czujnik