Witajcie, otwieram nowy temat poświęcony Rometowi 747 2T / 4T. Jest on inny w stosunku do 747 ECO więc nie czepiajcie się że powtarzam temat. Mam do Was pytanie, a nawet 2 ...:
1) Po ilu kilometrach odblokowaliście swojego skuterka?
2) Przez jaki najdłuższy okres czasu (przy docieraniu!!) mogę trzymać skuter na stałych obrotach ?
Pozdrawiam
1) Ja skuter miałem odblokowany, jak już go w salonie kupowałem ;P
2) W docieraniu po prostu chodzi, o to, żebyś tak, jak masz odblokowany nie leciał z full manetką cały czas, i żebyś go nie męczył. Myślę, że jak pierwsze 500km będziesz sobie spokojnie 35-40km/h jeździł to będzie ok ;)
Dzięki, właśnie nie wiem czy mój jest odblokowany czy nie? Na prostej lub gdy jest choćby troszkę z górki to pojedzie z 60 ale metodą powoli gaz do 80%, potem 0 i znowu powoli gaz w górę i dochodzi do tych 60km/h ale nie wiem czy ta blokada na tym polega. Nie wiem ile pojedzie na równym mając 100% gazu.
Skuter możesz odblokować, niezależnie czy nowy, czy po dotarciu-w sumie lepiej docierać bez blokad wg mnie, bo masz większy zapas prędkości, a także nieraz przez blokady na module większych obrotów nie osiąga-a tak bez tej blokady możesz "dotrzeć" silniczek także na najwyższych obrotach.Drugie pytanie no cóż nie można w sumie na nie odpowiedzieć, po prostu wachluj manetką i prędkością, finito :D
Ok, a wie ktoś gdzie w modelu 747 znajdują się blokady?? Za 120 km jadę na przegląd, to poproszę by mi zdjęli blokadę, ale też chciałbym wiedzieć wcześniej.