Romet 727 - jak odkręcić korek wlewu paliwa?

Witam

Zgubiłem kluczyki od rometa 727 . Koszt zestawu stacyjek to 50 zl , wymiana łatwa. Tylko jak dostać ze do kurka ktory jest zamkniety, probowalem na siłe i jak sie upre to mysle , że wyjdzie.

włóż rękę pod osłonę koło zamka i pociągnij za linkę i po sprawie .robota na macanego:)

Czyli scagnać plastik boczny, i tam jakos grzebać możesz napisac mi cos w rodzaju instrukcji?

W 727 korek wlewu jest zamykany na klucz, zamek jest wbudowany w ten korek. Za linkę można ciągnąć, jeśli chcesz schowek pod siedzeniem otworzyć. Z tym korkiem może być ciężko.

Tam schowek sobie moge odpuscic ale jak do kurka ktory jest na zamek

płaski śrubokręt przekręcasz na siłę i po zamku łamiesz go.

Ja bym pneumatykiem spróbował.

łamakiem albo śrubokrętem, te chińskie blaszki gną sie jak masło.

izdebski12 napisał:

Ja bym pneumatykiem spróbował.

Pneumatem to by jeszcze bak uszkodził i co by było:D

może podjedz do serwisu gdze dorabiają kluczyki z reguły serwisy oferują usługi typu awaryjne otwieranie i dorabianie kluczyków do zamków i stacyjek rożnego typu pojazdów

Wykręć stacyjkę, zanieś do zakładu, który dorabia kluczyki z zamków, taka operacja kosztuje 50 zł, przynajmniej we Wrocławiu.

zamów sobie zestaw zamek złam w korku baku jak wcześniej napisałem i Mr.Wombat nigdzie nie chodź i sie nie proś
http://allegro.pl/stacyjka-zamki-vapor-wilga-quick-727-romet-zipp-i4555712789.html