....::::Romet 717::::.... by czester100

Witam!
Odrazu na wstępie mówię że mój projekt będzie obejmował w większości tuning optyczny, może w przyszłości większy tuning mechaniczny, ale na razie na pierwszy plan idzie optyka.

Tuning mechaniczny

>Wariator tuningowy
>Filtr powietrza storzkowy
>Większa dysza
>Odblokowany moduł

Tuning optyczny

>Audio
>Przedłużka amortyzatorów
>Wygładzenie nadkola
>Kierunki w nadkolu
>Rejestracja na przekładnie
>Wypolerować ranty felg
>Kierownica od BmX
>Wloty powietrza w czaszy
>Klamki hamulców tuningowe
>Zmienić kolor amortyzatorów
>Zmienić obicie siędzenia
>Pomalować wydech
>Chromowanie dekla silnika
>Ryfle na podłogę
>Chromowana podnóżka
>I może jakieś neony…

Daje fotki jaki mam plan żeby pomalować skuter. (plan pomalowania skuter dzięki Damianho )

Tylko ten czarny to będzie perła a żółty ciemniejszy… Oczywiście czekam na wasze propozycje :).

Link nie działa

Plany ambitne z tego co widzę jak piszesz warioator tuningowy to pisz firme od razu filtra też wtedy ci ewentualnie cos doradzimy :slight_smile: Aha i fota nie działa :confused:

No ale właśnie jestem trochę zielony i chciałbym abyście Wy mi podpowiedzieli które są najlepsze według Was.

to jest chiński 4T kurcze a myślałem że to speed :stuck_out_tongue:

to co wypisałeś to plany czy to co masz już zrobione ??

nie wiem jakie silniki ma romet ale ja bym zamiast wbijac tyle kasy w skuta zrobił swapa i dał silnik p/g to będzie fajnie wyglądac speedfight na widełkach i z silnikiem p/g nie jeden się nie połapie o co chodzi ;p

Akurat z tego co kojarzę to Romety i inne tego typu “Zwierzaki” mają kołyskę od spodu więc silnik P/G upchasz bez problemu :slight_smile:
Jeżeli masz tyle $$$ to ja pobawiłbym się w SWAP :slight_smile:

Tak wogule to jakie są koszty takiego swapaż? I jakbyście mogli poprosiłbym od razu o jakieś ogłoszenia z tymi silnikami. To co napisałem to są plany. Silnik jest tam 139QMB taki sam jak wewszystkich chińskich skuterach.

Koszta myślę że przy dobrym wietrze nie przekroczyłyby 2tys :slight_smile:

głownie zależy za ile kupisz silnik
http://moto.allegro.pl/item530312393_piaggio_zip_silnik.html tu masz za 350
tylko brakuje paru rzeczy musisz poszukac silnika w dobrym stanie :smiley:

Wapster napisał:

Koszta myślę że przy dobrym wietrze nie przekroczyłyby 2tys :)

Chyba kolego trochę przesadziłeś... ZA 300-400 masz silnik, dokupujesz brakujące elementy i wychodzi w miarę tanio...

No niby tak :slight_smile: ale chodziło mi o w miare nowy, komplet z długim karterem :slight_smile:
Karter z cylkiem myślę że koło 500-600 kosztuje :slight_smile:
chłodnica, przewody itp :slight_smile:
Napisałem że nie przekroczy 2 tys :slight_smile:
A jak się chce to i dużo taniej można części zdobyć :slight_smile:

może robić w AC też taniej :slight_smile:

krótka zwięzła odpowiedz dla autora
swap silnika ac (lepszy do stuntu) 300-400zł + ewentualne koszty wymiany ,niepowinno przekroczyć 100zł

swap silnika lc (lepszy do szybkiej jazdy) myśle ze ok 500-600 (bo chłodnica przedowy termometr i w ogóle cylki w lc są droższe) + ewentualne koszty wyniany, nie powinno przekroczyć 150zł

i teraz kwestia czy masz kase bo jak masz to nie tuninguj tego silnika tylko zrób swap
p/g= piaggio/gilera
jak wstawiesz ac i chcesz jeździć po mieście to też nie będzie źle ale trzeba się pilnować żeby nie zagrzać (mi to się nigdy nie zdazyło a mam ac)

jeżeli się w czymś mylę to mnie poprawcie

upss nie wyszła krótka ta odpowiedz ;p

Twój pomysł na małowane jest świetny… co do silnika p/g to sam mam Piaggio Zipa i silnik nie do zdarcia ma przejechane około 30 tys i dopiero teraz mi spadła kompresja do 6 :slight_smile: Ja bym robił swap od gilery runner albo piaggio nrg Pozdro

Więc tak chyba jednak zrobię ten swap tylko AC, ponieważ nie mam aż tyle kasy na LC. Mam do Was prośbę abyście pomogli mi poszukać tych silników tylko w dobrym w stanie tak do 500 złoty. Dzisiaj plastiki zostały oddane do lakiernika. Jutro felgi zostaną oddane do chromowania ;D

tu jest fajny silniczek tylko niewiem czy na twoja kieszen bo jest trochę drogi http://moto.allegro.pl/item533055665_silnik_do_piaggio_gilera_100_kompletny.html#gallery

[ Dodano: 03-02-2009, 16:01 ]
http://moto.allegro.pl/item525689085_piaggio_super_power_silnik_skuter_polecam_inne.html#gallery

ten jeszcze fajniutki

Fajny tyle ze trochę drogi a to dlatego pewnie taki drogi bo kolo roll gaz i inne pierdoły. Aż tyle kasy nie mam… :-/ bo jeszcze 100 ziko za przesyłkę… O ten drugi podoba mi się. Tylko jak mam sprawdźić czy w dobrym stanie?? :lol: Bo niechce kupić jakiegoś zajeżdżonego czy coś w tym stylu…

ten drugi to jest LC

a może tak silnik od starego zipa takiego jak móją? po odblokowaniu 80 jak nic a zaraz ci pokaże coś interesującego

http://allegro.pl/item545013302_piaggio_zip_sp_50_silnik.html

te silniki jeżdżą w wyścigach ale jak chcesz AC to może ten

http://allegro.pl/item530312393_piaggio_zip_silnik.html dokupisz gaźnik i rozrusznik i jazda :smiley: :smiley:

Mały update :slight_smile:

Rozebrany skuter cały

Wiecie co chyba na razie zrezygnuje z tego swapa ponieważ nie mam aż tyle kasy na zbyciu wiec na razie odblokuje mojego rometa zamontuje jakiś wariator filtr powietrza stożkowy i większą dysze i koniec z tuningiem mechanicznym, ponieważ przemyślałem to wszystko sobie i wystarczy mi te 70 km/h na razie a potem (tzn za 2 lata) kupuje jakąś 125 wiec teraz full optyka ;D. Na jaki kolor pomalować amortyzatory??