No im krótsza tym pasek wyżej wchodzi bo się zbiegają bliżej wario i przeciwtalerz, ale niemożna przesadzić z jej skróceniem.
Im wyżej wejdzie tym szybciej jedzie? nie znam sie na tym tak dobrze xD
Niby tak xd :) Bo im wyżej pasek to tak jakby wyższy bieg. Ale też lekko przyśpiecha spada.
Zauwazyłem że, przy krótszej tulei gdy pasek już wejdzie na max wysokość dziwnie skacze. Jak będe zmieniał dzisiaj rolki to odrazu moze załozyc starą ... ?
Skacze ? Nagraj filmik :)
Raczej skręca się na boki* :/
Jak będe miał czas i znajde kabel od aparatu to dam filmik
Kupić rolki 5g czy moze 5,5?
U mnie na serii najlepiej chodził na 5g :)
ile Ci jechał na 50ccm?
Na prostej ok. 73 a z górki 78
robiłeś coś z wydechem? :/
-wyskoczyło podczas pisania - do kasacji
Wyjaśnię wam kilka kwestii, które przerabiam od dawna.
1. Skrócona tuleja - dzięki niej rolki są jakby cięższe, przez co trzeba je dać ciut lżejsze, przy czym charakterystyka wariatora się przyspiesza. Muł , czy też kop następują przy niższej prędkości.
2. Sportowy wariator nie zawsze jest lepszy - sprężyna centralna musi być dobrana właśnie pod wariator i nie można brać samego nacisku sprężyny, ale także liczbę zwojów itd. - książkę mógłbym o tym napisać ( normalnie biblię tunerów skuterów ).
3. Cięższe rolki nie zawsze dadzą większy v-max - silnik musi się wkręcić, nawet w 4t jest to istotne, a w 2t to obowiązkowo musi .
4.Im bardziej twarda sprężyna tym większe straty mocy ...
A poniżej mój przykład
Ja przy 85 ccm w 4t dałem rolki 5,7 , sprężyna niebieska mam 75 pod wiatr/ 85 z wiatrem w tym samym czasie . Ale kurcze miałem przez długi czas na rolkach 9.0 i sprężynie niebieskiej ( wtedy świeższej :) ) 82 pod wiatr i 87 z ,przy bardzo dobrym przyspieszeniu. Obecnie szukam odpowiednika dla niebieskiej chińszczyzny, bo ta mięknie w oczach (100 km i jest mięciutka, a na jeden wypad wydawać 12 zł to trochę dużo ).
Zielona top racing jest ciut za twarda i nie daje jechać szybciej niż 80 ... Trzeba regulować na ideał inaczej szkoda kasy.
Tutaj masz mniej więcej rozpiskę jak ciężkie rolki do jakiej sprężyny przy 10000 obrotach:
- seria 4.0 - 6.0
- + 10% 5.0 - 6.5
- + 20% 6.0 - 8.5
Im większe obroty tym lżejsze rolki - w 2t zależy od wydechu, gaźnika , kanałów itd...
Jak wyżej napisałem - książkę można o tym napisać...
Nie ale wydech blokuje i najlepiej wymienić lub zaspawać zawirowywacz i wybebeszyć. Ja założyłem 70ccm więc wymieniłem obowiązkowo wydech bo seryjny przy 70ccm blokował tak ze ledwo 70 jechałem a na sportowym 90.
Pomieszałem rolki 5g z 7g i jechał 60-65, 70 z grórki ale coś dziwnie buczało, bałem sie że, sie coś rozwali xD założyłem stare, przetyrane 5g i jedzie te 62. Kupie nowe i zobacze jak to będzie.
Jak to kurfa mozliwe, że tyle Ci jechał? co w nim wymieniałeś? jakie rolki i wario? sorka za męcznie dupy ale musze to wiedzieć xD Wydaje mi sie że mój ch****y, miał być WM-Motor a przysłali mi jakieś gónwo bez zadnych oznaczeń marki.
Dasz link do wydechu? ^^
Chcesz to będę sprzedawał lasera x pro. Do niego byś musiał tylko dokupić sprężynę sprzęgła +1000 bo inaczej by pasek się ślizgał. Jak już mieszać rolki to bym spróbował te 3,5 i 7g wtedy wyjdzie 5.
3,5g miały być w zestawie z wario a nie było ;d
Nie mam kasy na x-pro, ten by mógł być? http://allegro.pl/tlumik-do-skuterow-2t-kolanko-keeway-matrix-fact-i4117936445.html#tabsAnchor
Ten też ma blokadę w środku i nic nie da. X pro mogę ci sprzedać za 180zł.
http://allegro.pl/tlumik-wydech-odblokowany-tuning-yarox-exactly-2t-i4139277918.html moze ten będzie lepszy, raczej nie mają blokad skoro pisze że, są odblokowane :/
Ma w środku przegrodę. Sprzedający leci w kulki bo jak sprawdzisz czy ma blokady ? jak rozetniesz to reklamacji nie uznają, proste :)