Romet 700 2T - rozpędza się do 40 i go zamula.

Skuter to Romet 700 2T 4,4 konia. Ze wszystkimi blokadami, co odblokować aby odczuć różnicę ? Chcę aby rozpędzał się chociaż do 60. Nw. czy mam blokadę na module bo niema tego kabelka różowego i jedno wejście od kostki jest wolne. W filtrze powietrza też nie ma raczej, z tego co sprawdziłem. W gaźniku nie ma tej śrubki co się wykręca np. w router bassa tylko jakiś bolec co chyba nie da rady go wyjąć. Co może być przyczyna zmulenia przy 40 ?

Witam, też posiadam tego Rometa (Romet 700 12") oczywiście o pojemności 50ccm. Również tak mam, że jak rozpędzi się do 40 to później ma zamuł, jak dasz mu później minimalnie manetki to pojedzie 45-50 z blokadami,ale musisz wyczuć ten moment. Mój model, jak mówił mechanik z salonu, posiada aby blokadę na module, wystarczy aby wymienić moduł na nowy, zakupić za 40zł i go wymienić. Jak na razie czekam na moduł bo w salonie dopiero co zamówili, a potem zobaczymy ile będzie wynosił jego V-MAX. Jak na razie nie narzekam, bardzo fajnie się nim jeździ,ma bardzo dobre przyśpieszenie. Jest to mój pierwszy skuter. Jak na razie jest bezawaryjny i oby tak było dalej, a mam przejechane ok. 760 km, skuter mam od 13 lipca w tydzień przejechałem 400km i już miałem pierwszy przegląd.
Masz może już go odblokowanego ? Jak tak to ile nim jechałeś najwięcej?