Rex 50 - gdzie są jeszcze blokady?

Witam .

Mam skuter Rex 50 jest to skuter wyprodukowany w Tajwanie i pewnie nie kojarzycie takiego wiec daje link do niego : http://www.google.pl/imgr...Q9QEwAw&dur=273

Dobrze przejdzmy do rzeczy . Skuter ten jeździ 45-50 km/h chociaż została u niego wymieniona tuleja wariatora na odblokowaną tzn. bez pierscienia dystansowego . Po tej modyfikacji jeździł bez zmian czyli 45-50 . Potem kolega zrobił coś z gaźnikiem oraz wymienił pasek i była nieznaczna poprawa bo jeździł 50 w porywach 53 km/h . No i zostaje nieszczęsny moduł . Przy chińskich skuterach wystarczy przeciąć różowy kabelek ale u mnie nie ma takiego . Mam za to pomarańczowy , który odłączyłem ale skuter nie odpalał mianowicie rozrusznik chodził ale było iskry . Wiec co robić ? Czy musze kupowac odblokowany moduł ? A jeśli tak to jaki ? Dodaje także zdjęcia tego modułu . Albo trzeba przeciąć któryś kabelek ? Zapomniałem dodać że skuter jest w 2-u suwie .

http://speedy.sh/kWW43/DSC00351.jpg

Gdzie mogą być jeszcze blokady? I czy rolki 7 g przyczyniają sie do prędkości

Moduł musi byc odblokowany bo to podstawa. Postaw go sobie na centralnej manetka do konca i jak nie bedzie przerywało to odblokowany albo zjezdzasz z dos duzej górki na full manetce i jak pojawia sie tak zwane turbulencjie :P to znaczy ze odblokowany. Kolejna blokada JEST tłumik w 2t = wymiana na sportowy. Nastepna blokada moga byc przełozenia. Sprawdz też czy wchodzi Ci na sama gore wariatora pasek. Ja mialem blokade na wario zdjołem ją myslać ze cos sie porawi a tu nic no moze zmniejszyl sie troszeczke muł na poczatku wiecej nic.

O tym pasku zapomniałem ! Pasek nie wchodzi na samą góre nawet po wymieanie tulei na odblokowaną ... turbulencje sa z górki jak jade .. ale sam tłumnik mógłby aż tak ograniczyć predkość ?

Ja mam własnie ten sam problem wymienilem pasek bawilem sie z rolkami i nic pasek dalej nie wchodzi i jest ok. 2-3 cm wolnego miejsca. Tłumik jest ważna rzecza w 2t wiec dobry tłumik podniesie osiągi. Tylko co zrobić z tym wario to nie wiem albo inne albo inna spreżyna?

ja na twoim miejscu sprawdzil bym tak :

wywal ta tuleje
zmien przelozenia na polini na predkosc
wydech daj sportowy tecnigas ewentualnie Leo Vince stage 6 itd ..
wariator polini speed
dysze na szersza
cylinder 70
i poszedl by duuzo ;)

Kotli111 napisał:

ja na twoim miejscu sprawdzil bym tak :
wypierdol ta tuleje

Boże Broń!!! Nie usuwa sie tulei tylko dystanse na niej (lub wymienia na taką bez) a o tym ,że to zrobił,pytający pisał już w pierwszym poście. Proponuję nieco precyzji w wypowiedziach, zanim popsuje się komuś skuter.

Jak można całą tuleje wywalić ?! Troche pomyślunku ...
A czy blokada na wydechu może powodowaćże skuter cicho pracuje ? bo mój jest baaaardzo cichy

pioneerq w twoim wypadku wystarczyło tylko wydech zmienić ? czy moduł też wymieniałeś ?

ogólnie to modul mam oryginalny bo był odblokowany w tłumikach możesz miec zwężenia np w kolanku lub zawirowacze spalin. Tłumik sportowe posiadaja komore rozprężną no i to wpływa na moc skutera. (czyli te zawijane wydechy). Ja nie zmieniłem tłumika ponieważ zbieram na cały komplet cylinder tłumik i pare dodatkow do gaźnika. Tłumik będe zmieniał gdyż mam pewność że jest on zablokowany.

A zapomniałem co do tulei to jej się nie wyjmuje, nie wiem skąd to wytszasneliscie ale czytałem przedchwila na necie że mozna ją skrócić o jakies 1-3 mm i to może pozwolić zwiększyc prędkośc o pare km/h no nie liczmy na jakies 10km/h ale powinno gdzies podniesc o 3-5 km/h to jest róznica :P

a jakbym przewiercił tłumnik dało by to coś ?? ps.mój skuter jest bardzo cichy

możesz spróbować ale to prawie nic ci nie da może tam 1 km/h i oczywisci inny dzwiek :P

Dziś kupiłem odblokowany moduł za 28 zł które poszło jak krew w piach . ŻADNEJ poprawy . Wiec to musi być wydech . Jesli możecie to dajcie mi jakieś linki do tanich wydechów sportowych . Zauważyłem ze rura strasznie mi sie nagrzewa i to po 2-3 km jazdy czy to moze być znakiem tego że jest jakiaś blokada i gdzie mogę ją znaleźć ?

Sam pisałeś że masz odblokowany więc nie wiem po co kupiłeś ten moduł. CO do tłumików to taniego tłumika nie kupuj bo mało da lepiej zainwestowac w jakis markowy lub kupic uzywany.

jezu jezu chodzilo mi o pierscien na wariu , pomylilem sie spokojnie

Sprawdzałem dziś wydech i oto co znalałem nie jestem do końca pewnien czy to blokada więc daje fotke :
http://speedy.sh/9UQy7/2013-06-20-14.37.29.jpg
Chodzi o zwężke która znajduje sie na samym początku wydechu

jak masz jakieś zwęzenia to sie ich pozbadz

Znalazłem dzisiaj także rurke w filtrze powietrza która zwężała dopływ ale gdy jej sie pozbyłem skuter gasł gdy przekręciłem manetke od połowy do max . Rozumiem że trzeba wyregulować mieszanke w gaźniku . A czy mógłbym ewntualnie ją obciąć ?
Zwężenie wygląda tak :
http://speedy.sh/wMyWm/DSC00014-arwxsn.JPG

http://www.skuterowo.com/forums/topic/problem-z-regulacja-gaznika-tgb-303rs#post-129475

Lepiej załóż ją z powrotem ;)

obetnij sama koncowke bo to jest chyba wlot powietrza do filtra tak? po tym sie kłania regulacja gaźnika.