witam mam pytanie.

Mam okazję kupić skuter sprowadzony z Niemczech 200km przebiegu od nowości ale problem jest taki że rozmawiałem ze sprzedającym i on powiedział mi że gościu od którego kupił skuter w Niemczech nie wysłał mu papierów do rejestracji,i on kupił nową ramę z polskimi papierami,i teraz moje pytanie:czy nie będzie problemu go zarejestrować?
Z góry dzięki za odpowiedzi pozdro

jeżeli ta rama co kupił jest prosta i wszystko na nią przełożysz to nie bedzie problemu

ale lepiej po prostu unikac takich zakupów

To znaczy ta rama polska jest juz założona i wszystko działa elegancko,przynajmniej tak zapewnia

ja bym się temu wszystkiemu 5 razy przyglądał zanim bym to kupił.
Za dużo cudów na raz.
Skuter 200km przebiegu ale bez dokumentów, jakiś pan kupił (przecież za sporo kasy jeżeli to 200km przelotu) ten sprzęt ale przy zakupie nie dostał żadnych dokumentów a poprzedni właściciel miał “je wysłać” ??? Ale nie wysłał.
Więc pan kupuje rame z dowodem i tablicami i wszystko skrupulatnie przekłada… itd

Czyli teraz jak rozumiem jest to zarejestrowany w PL skuter z tablicami tylko formalnie (rocznikowo) jest np 2012 (bo taka była rama) ale wszystkie części mają 200km przebiegu? Czy jeszcze jakiś cud z tym jest?

Pan powiedział mi że jest założona polska rama,są do niej dokumenty ale skuter nie jest zarejestrowany.Mówi tez że kupił nowy gaźnik do niego.

kupił nowy gaźnik ale miał z tego co przekładał i go nie przełożył?
Przeciez tu się nic kupy nie trzyma.
Olej ten skuter bo sobie narobisz problemów.
Niech go pan zarejestruje na siebie a ty mu oddasz za zarejestrowanie w cenie. A potem od niego odkupisz.