Rejestracja Yamaha Majesty 150/50

Witam .
Z 4 lata temu kupiłem Majesty 150 sprowadzoną z Włoch .Przez poprzedniego właściciela zostało zrobione tłumaczenie oraz przegląd jako 50cm3 .Skuter kupiłem i tak pozostało do dziś .Jeszcze nie rejestrowałem ani nic ,ponieważ wyjechałem zza granicę. Teraz skuter stoi cały czas i nie wiem ,co z nim zrobić ?.
Nie chcę go rejestrować jako 50cm3 to był mój największy błąd jaki popełniłem kupując takiego .
Czy jest jakakolwiek możliwość ,abym mógł zarejestrować go jako pełnoprawny 150cm3 ,czy tylko mogę go teraz sprzedać na części ?
Z góry dziękuje wszystkim za jakiekolwiek rady .

Teraz to możesz zarej jako 50 i nie kombinować z powrotem do rej na motocykl bo jak taka kombinacja wyjdzie na jaw to w d..e dostaniesz ty i ten co ci ja sprzedał za fałszowanie kwitów.

Czyli jakieś zaświadczenie o wymianie silnika na większy nie ma najmniejszego sensu ?.W tym właśnie problem ,że nie chcę rejestrować jako 50cm3 ,ponieważ później przy odsprzedaży i problemach z policją to będę ciągnięty i ja do odpowiedzialności .Druga sprawa to pracując za granicą nie mógłbym przyjeżdzać kiedy bym chciał .A kolejna sprawa to taka ,że chyba i tak nie mógłbym zarejestrować teraz jako do 50cm3 bo masa skutera jest zbyt duża ?No cóż za błędy się płaci :-( , szkoda ,że nie kupiłem wtedy Majesty 125cm3 , bez kombinowania jako 50cm3 teraz śmigał bym nią na B ,ehhh .
Teraz mam wolne i chciałbym się uporać z nim .

Możesz na 50 rejestrować waga nie ma nic do tego no chyba że ma powyżej 350kg,a taki 150/50 to się kupuje na własną odpowiedzialność wiec po sprzedaniu mogą cię w du.e pocałować ty twardo twierdzisz że sprzedaleś 50cm,

Możesz spróbować uderzyć na stację diagnostyczną, aby zrobili badanie i dali zaświadczenie, że to 150. Zarejestrować, a potem sprzedać. Choć nikt nie kupi Ci 150 ccm, kiedy 125 ccm jest na B.

dziękuje wszystkim za odpowiedzi :-)
Zobaczę na stacji diagnostycznej ,co mi powiedzą i ile wszystko mnie wyniesie ,jeśli sporo to wystawię ją na części .A z tym B i pojemnością 125cm3 to racja mogę mieć później problem ze sprzedażą tej Yamahy ,chyba że za dobrą cenę .Ale jutro sprawdzę jak to wszytko wygląda w praktyce.

Byłem na stacji i niestety za wiele z tym nie zrobię :-( Gdyby we włoskim dowodzie było 150cm to nie byłoby większego problemu ,ale niestety jest tylko 50cm3 .Pozostaje sprzedaż na części ,a trochę szkoda bo Majesty to bardzo wygodny i szybki skuter na jakim jeździłem , ehh.
Natomiast rejestracja jako 50ccm nie wchodzi w grę .
Pozdrawiam.