Witam Tak jak w temacie
sprowadziłem skuter i wiem że aby go zarejestrować to muszę przetłumaczyć papiery, zaplacic jakas oplate skarbowa czy coś takiego nastepnie rejestracja i przeglad tylko interesują mnie dwie rzeczy. Jaka kolejność ( wiem że najpierw tłumaczenie papierów :mrgreen: ) i z jakimi kosztami muszę się liczyć? ile wy na to straciliście? aha i czy dostane od razy blachy czy najpierw próbne ( te czerwone ) ? z góry dzięki za pomoc, Pozdrawiam ! :mrgreen: ![]()
Ja nie miałem próbnych blach. Od razu te prawidłowe. Tylko dostałem dowód rejestracyjny czasowy, zanim wyrobili ten dobry.
To zależy skąd sprowadzany. Jeśli z włoch to około 30zł za stronę. Z przetłumaczonymi papierami jedziesz na przegląd, później bierzesz papiery z przeglądu i tłumaczenia (bez umowy) i idziesz do wydziału komunikacji. Tam płacisz jakieś 120zł około i dostajesz od razu blache i dowod tymczasowy, po dwóch tygodniach wymieniasz na dowód twardy. Jak już masz blache to śmigasz do Ubezpieczalni, najlepiej jakiejś mało znanej to zapłacisz około 50zł bo w Warcie 100zł. Pozdro
sprowadzony z Belgii
ok będą się trzymać tej kolejności ( bo chyba innego wyboru niemam ) dzięki temat do zamknięcia :mrgreen: pozdrówki
Tylko nie zapomni o tym vat 25 bo na niego czeka się z 4 dni …
A jesteś w 100% pewien ? A nie zapomniałeś o 160zł dla skarbówki ? to był VAT-24 lub -25 Dowód miękki ma ważność przez miesiąc a nie 2 tygodnie.PodLy napisał:
To zależy skąd sprowadzany. Jeśli z włoch to około 30zł za stronę. Z przetłumaczonymi papierami jedziesz na przegląd, później bierzesz papiery z przeglądu i tłumaczenia (bez umowy) i idziesz do wydziału komunikacji. po dwóch tygodniach wymieniasz na dowód twardy. Pozdro
hmm… no to teraz podsumowanko :mrgreen: 1. Tłumaczenie papierów 2. Przegląd 3. Pójście do wydziału komunikacji aby otrzymać blachy i dowód ( na razie miękki ) 4. Ubezpieczenie a w którym momencie ten podatek ( czyli Vat 25 ) podczas wizyty w wydziale komunikacji czy przy ubezpieczaniu :mrgreen: ? ![]()
Zadnego podatku się nie płaci tylko tak jak napisliście 1. Tłumaczenie papierów 2. Przegląd 3. Pójście do wydziału komunikacji aby otrzymać blachy i dowód ( na razie miękki ) 4. Ubezpieczenie I po tym już normalnie śmigasz Warcie 100zł ubezpieczenie :shock: :shock: Ja mam w warcie i płaciłem 40zł :!: :!: :!: :!:
vat 25 od razu po to idz bo na to się czeka z 4 dni. Musisz złożyć vat 24 jako podanie na vat 25 ![]()
Sprowadzałeś kiedyś skuter? Żadnych podatków się nie płaci... Zadnych Vatów i innych huji móji dzikich wężów...Barteck napisał:
vat 25 od razu po to idz bo na to się czeka z 4 dni. Musisz złożyć vat 24 jako podanie na vat 25 :D
Dla jakiej skarbówki
Chyba śmieszni jesteście. Nie ma żadnego podatku, bynajmniej nie było jak ja rejestrowałem.
Nie wiem jaki, ale podatek jest… Ja jak miałem kupować sprowadzanego to koleś zrobił zwolnienie z vatu. Napisałem to co wiem.