Regulacja.!

Siema wszystkim posiadam zestaw Sprzęgło Hebo Racing Wariator Hebo Next Generation Dzwon Stage6 Wing Coller Tlumik Laser X-pro W mojej Aprili gulliver 00r. AC NIe wiem jak wyregulować kompletnie ten zestaw, mysle ze źle dobrane sa klasy poniewaz sport i racing jest :expressionless: wczesniej jechal mi 95 na samym tłumiku z orginalnymi częściami, lecz tyko wtedy gdy na obroty wchodzil. teraz po prostej jedzie ok.65 - 70 a dokupiłem wariator+ sprzedlo. rolki mam 4.1 start jest dosc dobry tylko predkosci nie ma :expressionless: a sprezynki “niebieskie”. mogl by ktos mi pomoc ?

Mój kumpel miał Hebo wario i za ch nie mógł wyregulował więc zmienić na małossi. Strasznie ciężko jest hebo wyregulować. Jemu leciał podobnie jak Tobie, z yasuni z’tk? 95km/h a z wariem 70… Powiedz lepiej kiedy ma muła, czy na starcie, czy kiedy itd…

PodLy napisał:

Strasznie ciężko jest hebo wyregulować.

wario HEbo wyregulowałem w ciągu godziny może dwóch... Wszyscy mówił, że ciężko wyregulować, ale jakoś nie miałem z tym problemów. Wszystko zależy od silnika i osoby która reguluje :P Kumpel miał kilkanałcie kompletów rolek i problemu z regulacją nie było żadnego. maciekj12, możesz mi nie wierzyć, ale przez neta to jest naprawdę ciężko wyregulować skuter :roll:

rozumiem ze Ciezko ale chce zeby ktos mi pomogl. Mialem rownież pare kompletow rolek. dalem teraz 4.1 poniewaz przyspieszenie na nich ma calkiem dobre. I nie wiem co teraz dalej robic ze skuterem tzn. z regulacja :confused: chce zeby jechal tak jak wtedy ok.90 :wink:

Jeżeli to 50cc to mogę ci podaż ustawienia z mojego skutera, może ci to ułatwi regulacje:) : Wario Hebo NG 4.1g rolki (na 3.4g też dobrze jeździ tylko ma wyższe obroty) Sprężyna dociskowa Hebo czarna z zestawu z wariatorem Sprężynki w sprzęgle zielone ustawione na minimum. Regulowałem około 2h

przy rolkach 3.9 mial mula ciagle… czuć ze ma moc skuter ale nie chce jej wykorzystac :expressionless: zmienilem na 4.1 i teraz troszkę lepiej ale ten v-max niezbyt:/ i przyspieszenie moglo by był lepsze tez mam 4.1 rolki czarna dociskowa z zestawu a sprezyynki niebieskie, zielone ustawione na minimum ? Jak to ?

Nie dostałem do sprzęgła sprężynęk ? zielone- poziom sport niebieski - mid race (między poziomem sport - race) czerwone- poziom race (bardzo twarde) i jeszcze możesz je regulować śrubkami w sprzęgle.

Coery, masz racje, miałem na myśli ze wszyscy moi znajomi mają z tym problem. Fakt, ze zalezy od maszyny ale ja mam jakieś zże wrazenie co do tego waria więc go nie polecam bo z kumplem juz w choooi czasu przesiedzieliśmy przy tym i w koncu zmiana na małossi

Dostalem wszystko :wink: Tylko ze sprzeglem trudna sprawa bo Ciezko mi je odkrecic :expressionless: raz odkrecilem, pojechalem na wulkanizacje i pneumatem a teraz nie mam jak ;/ Czyli zielone dac do tego ? a srubkami czyli naciagaż sprezynke taż A jeszcze jedno pytanie cos z gaźnikiem trzeba zrobić jak taki zestaw zamontowalem ?

[ Dodano: 2008-09-11, 12:58 ]
zacząłem regulowałi teraz przyspieszenie nawet ma dobre do 50 km/h a w gore juz ciężko i v-max slaby. co teraz poprawic ??