Chciałem przed sezonem wyregulować zawory, postępowałem zgodnie z poradnikiem z linku: http://www.jednoslad.pl/poradnik-ustawianie-zaworow-4t/
ustawiłem na dosyć ciasne 0.05 (skuter to kymco agility 50 4t - producent zaleca nawet 0.04). Skuter zaczął po odpaleniu strasznie głośno chodzić, jakby zawory o coś waliły. Czy może ten luz podany przez producenta jest za mały? Bo nie wiem co zrobić. W jednym z filmików na youtube widziałem że przed regulacją zaworów trzeba poluzować łańcuszek rozrządu (?) ciemny jestem w tych sprawach, pierwszy raz ustawiam zawory. Jakieś sugestie?..
No i wyregulowałem jeszcze gaźnik. Vmax jest ok, koło na wolnych obrotach się nie obraca (wcześniej dosyć szybko się obracało, i chyba właśnie przez to musiałem wymienić sprzęgło). Na światłach skuter dobrze trzyma obroty, nie gaśnie. Jak jeszcze sprawdzić czy jest prawidłowo wyregulowany?
I już ostatnie pytanie. To "cykanie" słyszalne pod linkiem poniżej jest normalne?
To cykanie jest normalne a gaźnik juz wregulowałeś skoro"Vmax jest ok, koło na wolnych obrotach się nie obraca (wcześniej dosyć szybko się obracało, i chyba właśnie przez to musiałem wymienić sprzęgło). Na światłach skuter dobrze trzyma obroty, nie gaśnie"