Regulacja wariatora pod skuter.

Witam.

Czy będzie to dobre pod ten wariator?

http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=926&osCsid=d29b54a008ac06615c757b184c519760

Do tego te rolki:

http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=268&osCsid=d29b54a008ac06615c757b184c519760

Aha i czy trzeba dokupić do tego jakąś sprężynę żeby wszystko dobrze zgrało? i jeśli tak to po proszę o link do tej jedynej właściwej a nie do 20 sprężyn :smiley: Skuter posiada tylko sportowy wydech Tecnigas RS. Bo jak się pytałem mechanika to nic nie mówił o żadnej sprężynie tylko o rolkach testowych. Zresztą tam w komplecie z wariatorem jest napisane, że jest jakaś sprężyna. Proszę o pomoc.

Skuter to Kymco Super9.

Przewaznie regulaja odbywa się na zasadzie prob i bledow. Takze wszystkiego trzeba probowac.

ja pierdole ale i pomogles zal aby wbic jednego posta no nie? w ogle mi na pytanie nie odpowiedzilaes ani nie podales jakie maja byc sprezynki i czy rolki tstowe sa dobre.

Kup ten wario i te rolki testowe.
Sprężyny dociskowej nie kupuj bo jest w zestawie z wariatorem :slight_smile:

aha i mowisz ze będzie ok? aha i jeszce jedno jaka kupić swiece z ngk ta za 10zl okolo czy ta za 30? czym one się rozniaż bo tej za 60 nie beda kupowal. i skad mam wiedziec ze będzie pasowala pod moj skuter?

Człowieku wez się troszeczke ogarnij. Przecież sam masz skuter to wykrec swiece i zobacz jaka masz a jeśli i to dla ciebie jest za trudne to zadzwon do serwisu i zapytaj.A swiece roznia się pewnie tylko jakoscia wykonania. Wiadomo ze do regulacji potrzebne sa rolki testowe i kilka rodzajow sprezynek sprzegla itp.

Świeca może być ta za około 10zł :stuck_out_tongue: A ja tobie nie powiem jaką masz świece :smiley:
Wykręć ją i zobacz albo zadzwoń do serwisu tak jak kolega powiedział wyżej. :slight_smile:

no ale to podajcie mi jakie srpezynk kupić ;s zeby dorze zgralo kapujecie? bo się na tym nie znam

a czy ty kapujesz ze to odbywa się za pomocą prób i błędów ,trzeba sprawdźić jakie będą najlepsze , osobiście proponuje , nie te najtwardsze(przeważnie dorzucają z wydechem) tylko te , ze się tak wyrażę o stopień miększe

za pomoca prob i bledow to ejst z rolkami to rozumiem ale jak na nastepny sezon kupuje dopiero sportowe sprzeglo to teraz chyba nie trzba do damego wariatora kupowac tych sprzeynek? no a co się stanie jak ni e kupie tych sprzezynek? tylko ebdzie seryjne sprzeglo, wydech tecnigas rs no i wariator malossi multiwar i te rolki testowe. no bo mechanik mi nic nie mowil o zadnych sprezynach. to proszę jeśli mowicie ze trzeba te sprzezyny to podajcie jakie kupić. proszę dokladnie.