Witam! Ostatnio wpadło trochę eksta kasy i postanowiłem zrobić operacją mojemu “reksiowi” Nie wszystkie części doszły ale niedługo będą - zamówiłem : Zestaw 60cm3 ( cylinder tłok pierścienie zabezpieczenia podkładki ) Kompletne wariator RMS ( wariator rolki 6,5g takie same jak seryjne ślizgi talerz zewnętrzny i podkładka zabierakowa ) Rolki 5,5g Sprężynki sprzęgła +15 zielone +22 niebieskie +50 czerwone Sprrężynę centralną +15 zieloną Tłumik odblokowany od aeroxa Mam jeszcze sprzęgło 110mm i gaźnik 17,5mm. Moje pytania będą trochę związane z montażem i docieraniem: 1. Jakie zabezpieczenia sworznia tłoka założyć bo w serii jest taki w kształcie litery U a w nowym w kształcie spirali lub litery e Które założyć??? 2. Czy muszę zmieniać tulejkę wariatora ( seryjna ma średnice 13 wew 18 zew i dł 38mm ) Pytam się bo zakładając “na sucho” wariator po maksymalnym złożeniu do siebie talerzy (niby prędkość maksymalna) rolki prawdopodobnie mogą wypaść ??? Wiem wiem głupie pytanie (się a odśrodkowa i pasek na to nie pozwolę) ale czy nie spotkaliście się ze zmianą wymiarów tulei wraz ze zmianę wariatora?? DOCIERANIE 3. Które rolki na docieranie założyć najpierw - seryjne 6,5 czy 5,5 4. Czy od razu bawić się z sprężynkami sprzęgła 5. Czy nie potrzebnie kupiłem sprężynę centralną +15 W toku rozmowy pewno coś jeszcze “wypłynie” ale to wszystkie moje pytania na początek Proszę o wasze rady THX
Oczywiście że te co były z cylindrem w zestawiedocent23 napisał:
Które założyć??????
załóż to co było z wariatorem (a RMS to chyba seryjny wariator), bo wewnętrzną będzie miał tą samą ale zewnętrzną inną, bynajmniej ja tak mam w polini i oryginał do polini nie pasował.docent23 napisał:
2. Czy muszę zmieniać tulejkę wariatora ( seryjna ma średnice 13 wew 18 zew i dł 38mm ) Pytam się bo zakładając "na sucho" wariator po maksymalnym złożeniu do siebie talerzy (niby prędkość maksymalna) rolki prawdopodobnie mogę wypaść ???? Wiem wiem głupie pytanie (siła odśrodkowa i pasek na to nie pozwolę) ale czy nie spotkaliście się ze zmianę wymiarów tulei wraz ze zmianę wariatora??
3. chyba lżejsze na docieranie silnik będzie mniej obciążony 4. No pewnie to nazywa się regulacja 5. raczej nie potrzebnie bo jest chyba miżksza od seryjnejdocent23 napisał:
3. Które rolki na docieranie założyć najpierw - seryjne 6,5 czy 5,5 4. Czy od razu bawić się z sprężynkami sprzęgła 5. Czy nie potrzebnie kupiłem sprężynę centralną +15
W zestawie nie było nowej tulejki ale stara pasuje RMS ma podtoczenie na wariatorze pozwalające zbliżyć się talerzom bardziej niż seria (1mm są bliże niż seria) i tylna część wariatora jest krótsza od serii o jakieś 2-3mm dlatego boje się czy nie wypadną mi rolki. Jak myślisz skrócić tulejkę o 1 mm czyli z 38 na 37mm Talerze będą bliżejsiwy_fact napisał:
docent23 napisał/a: 2. Czy muszę zmieniać tulejkę wariatora ( seryjna ma średnice 13 wew 18 zew i dł 38mm ) Pytam się bo zakładając "na sucho" wariator po maksymalnym złożeniu do siebie talerzy (niby prędkość maksymalna) rolki prawdopodobnie mogę wypaść ???? Wiem wiem głupie pytanie (siła odśrodkowa i pasek na to nie pozwolą) ale czy nie spotkaliście się ze zmianą wymiarów tulei wraz ze zmianą wariatora?? załóż to co było z wariatorem (a RMS to chyba seryjny wariator), bo wewnętrzną będzie miał tą samą ale zewnętrzną inną, bynajmniej ja tak mam w polini i oryginał do polini nie pasował.
Jak nie było to dobrze, i wariator jest tak zaprojektowany że na pewno rolki nie wypadną i nic nie skracaj bo inaczej będziesz miał luz na wale. tulejka trzyma także przeciw talerz aby nie doszedł zbyt blisko i nie był luźny. Mi chodziło o zabezpieczenie sworznia załóż to co było z tłokiem.
OK wariator zostawiam jak jest z rolkami 5,5g. Chodzi ci o zabezpieczenia ze starym U czy nowym e zestawie A co do sprężynęk to dam te które mają najbliższą wyższą średnicę drutu czyli najbliższe twardsze. Co do spr. centralnej to jeżeli ta +15 będzie miała drut i długość mniejsze i w nacisku będzie stawiał mniejszy opór od serii to nie zakładam W ogóle bawić się z centralną czy nie??? Podsumowując rolki 5,5 spr. sprzęgła najbliższe twardsze Jakie mogą być objawy zbyt miękkiej spr. centralnej i sprężynęk sprzęgła które można roz poznać przy docieraniu?? Docieranie Do paliwa ekstra 10ml oleju (1-40 mieszanka) Większa dawka paliwa - powietrze na 1 do 1,5 obrotu a przepustnica byle by wolno i równo chodziła ???