Regulacja napędu

Mam problem z regulacją w mojej Vivce.
Otworzyłem przekładnię bo dziwiłem się że na prostej po złożeniu się osiąga tylko 65km/h, z górki do 80.
Zważyłem rolki, były 9Gramowe. Seryjnie niby ma 8,4 więc nieco za ciężkie. Dodam że posiadam sportowy tłumik ( chyba no name, ale jest) więc gram lzejsze od serii powinny być, kupiłem zatem rolki 7,5gram.
Skuter na starcie ładnie się wkręca lecz potem ciągnie niezbyt do 40-45 ( tak jakby obroty go blokowały ) i potem dostaje kopa i leci do tych 65 może lekko więcej do 70. Bo teraz jechałem równo a nawet wziąłem kolegę który mnie ścigał więc lekka poprawa jest ( licznik mi nie działa ).

Czemu moja vivka nie jedzie 75/80 a tyle powinna?;/ ( na serii )
Dac lzejsze rolki jeszcze czy ciezsze? nie mam pojęcia jak to wyregulować..

Dodam jeszcze że jak wymieniałem te rolki to popatrzyłem na pasek a tu zdziwienie- jest Stage 6
Daje on coś?

daj jeszcze lżejsze

seria jest 8,4gram a tutaj tylko tłumik.. polecili mi wymienic centralke na czerw top racing albo biala malossi bo ta seryjna mogla juz stracic wlasciwosci

http://www.sqtery.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=30924

Po przeczytaniu tego tematu wychodzę na debila.

Wywaliłem tą blaszkę na środku zaznaczoną ale już tej obręczy na 3 śrubki przykręconej nie.. dlatego takie osiągi bynajmniej na to wychodzi. Jutro to wyjmuje i sprawdzam !!!!!!!