regulacja gaźnika

mam pytanko czy da rade wyregulować gaźnik bez odpalenia

Nie da się.
Możesz ustawić śróbkę od mieszanki wg jakichś porad (i co z tego wyjdzie nie wiadomo), ale obrotów na biegu jałowym bez obrotów nie ustawisz.

no właśnie tak myślałem jakiś mądrala NAPISAŁ MI ŻE MAM WYREGULOWAĆ GAŹNIK BO DLATEGO MI SKUTER NIE ODPALA CIEKAWE JAK MIAŁEM TO ZROBIĆ

Ten mądrala pisał, że jak się czyści gaźnik, a potem nie odpala to może ma za dużą dawkę paliwa i dlatego nie odpala.

Poza tym pisałem, że do zapłonu potrzebne są:
* paliwo
* powietrze
* iskra
* kompresja

Jeśli zalejesz paliwo pod cylinder i zapali oraz chodzi normalnie to znaczy, że problem tkwi w paliwie podawanym z gaźnika, może dysza jest przytkana lub zła mieszanka.

BEZ ODPALENIA możesz przykręcić dawkę paliwowo-powietrzną i sprawdzać jak reaguje zapłon. Co do WYREGULOWANIA gaźnika bez zapłonu to logiczne, że dokładnie nie wyregulujesz.

Przy diagnozie problemu powinieneś sprawdzić też kompresje, ona Ci odpowie w dużej mierze jaki jest stan tłoka i cylindra. Następnym razem zamiast obrażać innych to się zastanów co ktoś miał na myśli, a jak się będziesz zachowywał jak gówniarz to Twoje tematy będą podawane do moderacji i jak będą naruszać zasady forum, usuwane.

ty nawet nie wiesz o co chodzi wszystko co napisałeś to są brednie zamiast usuwać posty naucz się czytać bo w poprzednim było wszystko dokładnie opisane że nawet po zalaniu cylindra nie odpala a paliwo wcale nie leci

Kolejny gimnazjalny mędrzec... nie pamiętam co tam wcześniej nasmarowałeś, ale widzę, że logicznie zdania złożyć nie potrafisz, a o interpunkcji to nawet nie słyszałeś, więc o dokładności mowy być nie może. Próbowałem rozwiązać Twój problem, ale skoro zachowujesz się jak burak to radź sobie sam.

A temat usunęła administracja, do grona której nie należę, mam nadzieje, że będą eliminować osobników nie potrafiących się zachować.

kto tu nie umiem pisać to czerwone co się podkreśla to do błędów wiedziałeś chyba nie to teraz wiesz niezły wynalazek co nie widzisz ja umiem z niego korzystać w przeciwieństwie do cb wioch menie a i najpierw naucz się obsługiwać skuterem a potem pomagaj

seba98 urzekła mnie twoja hostoria ;/

nikt ci nie kazał tego czytać

da sie to zrobic na sucho max do 95 procent
te brakujace 5 to czesto 1/2-1/3 obrotu sruby mieszanki lub wolnych obrotow
fakt ze potrzebna do tego wiedza i najlepiej dobra znajomosc silnika ale jest to dla fachowca mozliwe