Regulacja gaźnika-spalanie, paliwo w filtrze, części.

Witam, mam mały problem. W pewnym skuterze piaggio 125 2 suw jest wielkie spalanie. 8-10l/100km. Czy da się oszacować, o ile wkręcenie śrubki o jedno obrót zmieni dopływ paliwałCzy to może być wina regulacji Benzyna jest widoczna na filtrze paliwa jak i dolocie do niego.

Czy zna ktoś może jakiś sklep internetowy gdzie można byłoby kupić zestaw naprawczy do tego gaźnika, jak i również króciec ssący, bo jest już zbutwiały.

z góry dziękuje wszystkim za odpowiedź!!

Krućca szukaj u pana M lub na allegro
Benzyna w filtrze to niekoniecznie gaźnik. Możliwe że to wina membranek … :expressionless:

Niech ktoś w końcu powie, czy membranki mu pomogły!! jacob555

też mi się zdaje że membranki to mogą być ja miałem też duże spalanie i paliwko w filtrze teraz wymieniłem membranki bo były do niczego i muszę tylko go prztestować. dam za niedługo odpowiedz czy pomogło

Przepraszam, że nie odpowiadałem, ale nie miałem zbytnio czasu. Przykręciłem mu o jedne obrót śrubkę od mieszanki i bardzo mała poprawa jest, ale niestety bardzo mała. Dam ją w poprzednie miejsce, bo jest teraz problem z zapaleniem jak jest ciepły(zapali, ale musi mieć choć lekko gas pociągnięty, inaczej nie). Dziś, albo jutro rozbierzemy u kolegi gaźnik(sprawdzę membranki, oraz przestawię go na iglicy). Napiszę co i jak.

No, chłopaki, piszcie jak z membrankami, bo też na to czekam :smiley: Jacob555

[ Dodano: 07-04-2009, 14:42 ]
a więc pod pod postem :mrgreen:

membranki są dobre. Iglice przestawiliśmy , bo była dana na maxa. Zobaczymy co teraz wyjdzie.
Jak dam rękę koło króćca to nie mało dmucha. Także musimy go zmienić. Zobaczymy ile na razie spali.pozdro

no lenie, sam się wziąłem i wyjąłem membranki.
Niby są dobre (przylegają) a paliwo w filtrze jest.
Przy okazji wyczyściłem gaźnior :smiley:

Macie propozycje od czego to jeszcze??