Regulacja amortyzatora

siwy_fact pozwoliłem saobie przytoczyć twoje foto ze względu na brak innych tego typu amortyzatorów. A mianowicie… zastanawia mnie fakt czy ta zaznaczona czesc na fotce to jest regulacja amortyzatora czy tylko taki pic na wode??? jeśli tak to jak tym się reguluje???
FOTKA:
http://c.wrzuta.pl/wi9491/f01b824d002b3395499c6ca0/2009_02_14_bikepics-1570977-800?type=i&key=qRrqt0Dz0m&ft=f

Tak, tym się reguluje twardosc amortyzatora, do tego tzreba mieć klucz specjalny, taki zagiety i się zapiera o te stopnie i przekręca

To nie jest regulacja tylko tylko to dziala na zasadzie przedluzki amora i nie musisz mieć zadnego klucza :->

Ale ja nawet odkreciłem amortyzator i niczym nie dało się tego przesunąć macie jakis pomysł zeby to ruszyć???

Nitro Naked, nieprawda, to niedziła jako regulacja długosci tylko jako regulacje twardosci, sam mam taki amortyzator w cpi i wiem jak to działa, tym się ustawai twardosc zawieszenia

Nitro Naked napisał:

To nie jest regulacja tylko tylko to dziala na zasadzie przedluzki amora i nie musisz mieć zadnego klucza :->

Jak nie wiesz to lepiej się nie wypowiadaj :->

sebo747 to się reguluje takim kluczem jak ten

powinieneś go dostac razem ze skuterem jak kupowałeś :P

Kupiłem jak mial 500km wiec klucza nie dostałem a można gdzieś taki kupić???

można, podobny klucz potrzebujesz przy nakrętce na główce ramy. To się chyba nazywa po prostu klucz hakowy, czy jakoś tak. W zwykłym z narzędziami powinni mieć… Tylko musisz wiedzieć jaki rozmiar potrzebujesz…

ja normalnie takie cos przekrecałem żabką, bez żadnych problemów, trzeba tylko odkręcić amortyzator od silnika i między mocowania wsadzić klucz i żeby ktoś to trzymał, na odkręconym spada obciążenie amortyzatora i idzie łatwiej tym kręcić

:expressionless: ja mam podkręcone na maxa i nieiwiem jak go zmiękczyć niemogę go przekręcic spowrotem klucz mam

kurwa, to nieźle trzeba się namęczyć!! Chciałem sobie ostatnio to zrobić bardziej twardo i nie dałem rady. ma ktoś jakiś patent bez zdejmowania amoraż

Postaw na centralnej i powinno lekko się przestawiac

miałem właśnie na centralnej, koło w powietrzy, sprężyna luźno…
A i tak nie szło… Taka zarośnięta śruba, czy teleskop tak trzymać