Tak jak w temacie jechałem dziś i apka zgasła odpaliłem ją ponownie i zjechałem na pobocze wykręciłem świecę i :? i miała kolor rdzawy ponadto apka bardzo się grzeje a układ chłodniczy jest ok co może jej dolegać proszę o pomoc :mrgreen:
jeżeli świeca ma kolorek rdzawy to regulacja gaźniczka jak najbardziej prawidłowa
a co do grzania się to też za bardzo nie wiem co to może być jezeli mowisz ze wszystko ok z chlodzeniem może układ się zapowietrzył
a jak bardzo ci się grzeje :?:
Pochodzi pod maks;/ a zawsze do polowy podchodziło ;/
A po jakim czasie podchodzi ci pod max, może termostat się zaciął, może układ zapowietrzony. U mnie po ok 4km temp podchodzi pod 100° ale mam na 100% zapowietrzony układ albo wydmuchaną uszczelkę pod głowicą.
widze, ze nie jestem sam z tym grzaniem w aprili
ja mam ten problem bardzo długo…co naprawie to po jakims czasie wraca…ja tam mysle tak…odpowietrz układ i się przejedz jak to chodzi jeśli się grzeje tak samo to uszczlka poszła w chuuuuuuuu :roll: to czesto się zdaza…niestety :-/ ja np. wymieniałem miesiąc temu uszczelke i zonwu się grzeje… :roll:
Odpowietrzałem i jeździłem i kicha Tak samo ;/ ale chyba jak by mi uszczelka padła pod głowica to by mi płyn chłodniczy uciekał co nie?? :-> Jak zdejmę głowicę i się okaże ze to uszczelka to stoję do puki nie kupię…
[ Dodano: 31-03-2009, 21:35 ]
Pytanko do gmax jak zakładałeś uszczelkę (chodzi mi czy wyciągałeś silnik z ramy czy na skuterze dało jakoś rade)??xD :mrgreen:
[ Dodano: 01-04-2009, 21:34 ]
Gmax to jakąśCzy warto wypolerować głowicę (wyczyścić pierw nagar a później wypolerować)jak już będę miał ją wyjętaż?xD
[ Dodano: 03-04-2009, 19:24 ]
No i temp jest ok odpowietrzyłem dziś dwa razy jest ok z temp ale płyn się gotuje?co to może być?? :eek: Uszczelka pod głowicą ok kompresja powyżej 7 atmosfer ;D