Witam! Czym najlepiej przy montować ryfle?
Rękami… A tak na serio to przykręć je do starej podłogi.
A są jeszcze jakieś sposoby?
możesz spróbować je przykleić np. klejem na gorąca ale to nie będzie zbyt trwałe najlepiej przykręcił je wkrętami
lub także możesz jeśli nie chcesz psuć podlogi w skucie przykręcił z śrubami podczymującymi podłoge z ramą
przykręć je wkretami lub srobami do podlogi wtedy będzie najlepiej trzymało a nie przyklejaj klejem chyba ze chcesz… ja tez zamierzam założyć sobie ryfle
Ok dziękuje za pomoc…
chyba ze sam robisz ryfle ja kiedys robilem do piaggio z grubej blachy to zamiast podlogi dalem
Tylko nie rób tego na klej! To bez sensu. Lepiej wywierć otwory w miejscach gdzie są wejścia na stare śruby i przykręć to na śruby, ew. jezeli pod nogami nie masz akumulatora (nie wiem jak to u Ciebie wygląda) to możesz zrobić to na nity.
Nity mam u siebie i trzyma się OK, ale jeśli chcesz je zdjąć to licz się z tym że musisz je rozwiercić, jednak na nity jest najpewniejsze, bo nikt nie weźmie śrubokręta i Ci nie zdejmie.
ja mam ma wkręty i jest ok
ta tez mialem na wkrety 3 lata i nic się nie zkopalo
Są takie śruby samogwintujące.
W każdym sklepie metalowym dostaniesz.
nie musisz wtedy wiercię otworów, bo one same najpierw wierc?, potem same sobie gwintują i się wkręcają
cut miut :mrgreen:
Nawet fajne żebki mają, więc super wyglądają :mrgreen:
A ja bym sobie zrobić na nity - chyba najfajniej wyglądają do blachy ryflowanej
Ja sobie przynitowalem do podłogi i jest cacy
Lepiej zrob na wkrety bo jak zrobisz na nity to juz nie odklecisz tylko co zciadniesz będziesz mowial na nowo nitowac
z nitowaniem to problem nie jest, koszt też żaden…
Tylko trzeba będzie delikatnie rozwieraż nity. Ale jak przynitujesz tylko tak jak jest ten stary fragment pod?ogi, to razem z nim będzie można zdjąć.
jeszcze ważne, czy masz coś pod podłogę (akumulator, itp.), czy jest pod niż pusto…
jak pusto, to za często jednak tego nie będziesz ruszaż.
l
/
ale i tak lepszy sposob jest na Sruby
Ja sobie waln?żem wycieraczk? do podłogi na śruby zamkowe
Z braku laku i to dobre
przynajmniej tej już nie zgubiż :mrgreen:
A jak by daćtakie fajne śruby jak od kompa na przykładł będą wystaważy, ale można daćpo bokach, a efekt będzie fajny
Albo takie świecące kożeczki, co są do mocowania tablic rejestracyjnych
pomyśl
najlepiej na srub, albo na wkrety wtedy jest pewne że nic nie odpadnie