Pytanie ?

Witam !
Zastanawiam się nad kupnem Kymco Agility 50 4T .Ostatnio wyczytałem że jeśli wymieni się rolki wariatora z 7,5 na 6 gramowe to skuter o wiele szybciej przyspiesza i nie jest taki ,, mulasty ,,. Czy to prawda ? W jakiej cenie i gdzie można dostać takie rolki ?

Poprawna nazwa do szukania ich to (Rolki wariatora) możesz je kupić na np. skuterkingz, mieloch.pl i w innych sklepach bądź serwisach motocyklowych. Na allegro też znajdziesz koszt takich rolek to około 40zł lepszej firmy np.Polini.

Nie warto kupować do seryjnego skutera rolek za 40zł.

Kup jakieś po 10/15zł i sprawdź, jak będzie poprawa to jeździj na nich aż się zużyją i dopiero potem kup oryginalne, nie ma sensu wydawać 40zł + przesyłka 20zł na mielochu:))

Moze byc tak ze lepiej przyspieszy ale prędkość max spadnie.Ja kupowałem komplet rolek (lekkie,średnie,ciężkie) zakładałem wszystkie i zostawiłem średnie.Polecam top racing bo się prawie w ogóle nie zużywają a dziennie jeżdżę ok 60 km

a te tiuningowane rolki wariatora ?

Na początek kup najtańsze jakie mogą być, sprawdź reakcję i dopiero inwestuj. Co do osiągów to też różnie z tym jest, u mnie na lżejszych dużo lepiej przyspieszał a Vmax wzrósł do 75 km/h z 65 km/h. Oczywiście licznikowe. Silnik 4T rolki 4.5G.

a jaki masz skuter ?