Pytanie w sprawie docierania po wymianie silnika

Dzisiaj odebrałem z serwisu skuter z wymienionym całym mechanizmem (silnik , gaźnik ,cylinder , pierścienie , tłoki itp.)
Teraz muszę od nowa wszystko docierać.
I tu właśnie mam pytanie , co się stanie gdy nie będe docierał skutera tylko od razu na maxxa ?

To chyba oczywiste… Skuter = kaputt :573:

jak w czasie docierania silnik nie będzie się przegrzewał i będzie dobrze smarowany i rozgrzewany przed jazdą to nie jest powiedziane że będzie kaput ;p
Ale ciężko będzie Ci jeździć ciągle na maxa i nie przegrzać silnika xD

BaotianDriver napisał:

Dzisiaj odebrałem z serwisu skuter z wymienionym całym mechanizmem (silnik , gaźnik ,cylinder , pierścienie , tłoki itp.)
Teraz muszę od nowa wszystko docierać.
I tu właśnie mam pytanie , co się stanie gdy nie będe docierał skutera tylko od razu na maxxa ?

To sobie szykuj kase na nowy cylek. Skoro wiesz, ze istnieje cos takiego jak docieranie i z tego co mi się wydaje wiesz na czym ono polega i do czego sluzy to sam sobie odpowiedz na swoje pytanie.

Proste że go zatrzesz. I to w miarę szybko. Chociaż mój kumpel ma chińczyka i od początku woził dwie osoby,jeździł jak chciał (wiadomo że nie 70km/h), po 300km zdjeli mu blokady w serwisie i mu już nawet ładnie cisnął, na razie przejechał ze 4 tys i nie jest źle;p zobaczymy jak długo pojeździ.

A jak nalepży docierać?

Patrico, to się nazywa nie umiećjętność szukania… :roll:

http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?t=3421

Wiem sory, już patrzyłem. Moja nieuwaga. :oops:

A propos chińczyków… Mój kuzyn ma Baotiana i od razu nim jeździł 40 - 45km/h. Wszystko jest OK, a po odblokowaniu mu jeździ 65km/h :expressionless:

[ Dodano: 2008-10-26, 17:01 ]
Dodam że to 4T

Ja teraz mam nowy cilinder tłok itd i wolę go sobie dotcierać te 500 km … ale jak znam życie to po 300 km nie wytrzymam i będę szybciej już jeździł :stuck_out_tongue: