Witam.Pytałem już chyba wszędzie i nadal nie dostałem odpowiedzi co strasznie mnie dziwi ponieważ u mnie w małym miasteczku jeżdżą setki motorowerów to co dopiero na forum tyle co ludzi ma motorowery i żeby nikt tego nie doszedł? ale do rzeczy. Mój zipp jak i romet mojego kolegi ma straszne wibracje powyżej 40km/h dosłownie nie idzie usiedzieć człowiekowi aż mięśnie drętwieją, jeździłem różnymi nowszymi motorowerami(chińskimi) i występuje to dosłownie w każdym w jednym te wibracje są mniejsze w innym zaś masakrycznie mocne. Teraz pytanie do was, te wibracje to wina silnika ( źle wyważony wał) czy wina ramy ? ( krzywo ustawiony silnik) bo z takimi opiniami się spotkałem. Czy wymiana tego silnika np na silnik 125cc pionowy rozwiązała by te wibracje? a może firmowy hondy cbr 125?
Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczny bo człowiekowi się aż jeździć odechciewa ;/
Nic nie zrobisz, takie to są konstrukcje. Możesz podłożyć pod mocowania silnika gumowe podkładki, zawsze coś zniwelujesz. Ale wibracje to przypadłość wszystkich, zwłaszcza że nóżkl masz przykręcone do silnika.
Najlepiej przerobić śruby z dolnego mocowania (jeśli są w twoim modelu), na szpilki twarde (czarne np. twardość 10,9) i przykręcić bardzo mocno. * Ja sam osobiście tak zrobiłem i jest efekt zauważalny. kupujesz takie śruby w jakieś hurtowni śrubek itp., u mnie się taki sklep nazywa *śrubomet*, kupiłem na imbus ale ostatecznie ściąłem główkę i czystą szpilkę uzyskałem wkręcasz do silnika i na to zakręcasz mocno nakrętki. * Znajomy jeszcze dawał pod każdą śrubkę z plastiku kawałek np. dętki (gumy). Podobno też jest zauważalna różnica;).
Gumowe podkładki jakoś w ogóle mnie nie przekonują i nie prawdą jest że nic się nie da zrobić.Owszem da się wymienić silnik- na pionowy silnik od junaka 123 czytałem 2 takie posty w necie i widziałem fimik w każdym przypadku rozwiązywało problem 100 %, ale to nie dla mnie taka wymiana na dedykowany silnik pod junaka kosztuje niecałe 3 tys. w tego zippa już tyle bym nie wsadził.Ale ostatecznie wydał bym te 1,5 na coś takiego: http://allegro.pl/silnik-125-cc-junak-122-122rs-zipp-manic-benzer-i4563915290.html Miał ktoś doczynienia z tym silnikiem ? Jeszcze coś takiego mnie zastanawia bo dość tanio i nawet gaźnik jest : http://allegro.pl/silnik-125-cc-suzuki-gn-dr-125-hyosung-gf-gt-ga-i4515979057.html I to chyba tylko tyle udało mi się znależć za rozsądną cene. Swoją drogą post dot. śrub ciekawy ( i dzięki za niego) gdzieś w internecie też kiedyś o tym czytałem i jak nie wypali z silnikiem to przetestuje.
Piszesz o wibracjach w chińskich pojazdach. Nie daje Ci to do myślenia? Wymiana silnika nie załatwi sprawy, wręcz przeciwnie, wibracje się spotengują. Tu nie potrzebna jest wymiana silnika tylko wymiana sprzętu. Całego.
Curwa jakie herezje singiel stojący i nie ma wibracji?piszesz o chińczykach usiądź na mz poj obojętna aż dupa podskakuje każdy singiel ma wibracje czy to leżący czy stojący jak fiut w niektórych moto niwelowano to wałkiem wyrównoważającym i nie zawsze z dobrym skutkiem.wibracje są z tąd że silnik nie jest mocowany do ramy na gumowych amorach tylko na sztywno i przenoszą się na ramę i tyle.np różnica w linkach zwróć uwage na uchwyty silnika i gumowe tuleje w nich (stary romet),a w nowym nie ma nic twarde do twardego. http://sprzedajemy.pl/silnik-rometa-3-biegowego,3487982 http://junaki.pl/2014/07/12/silnik-110-125-4t-tuning-barton-zipp-romet-junak/
Fakt fajne porównanie z tymi mocowaniami na gumach , aleee... jeździłem osobiście junakiem 123 który tez ma silnik mocowany na sztywno (pionowy) i nie było żadnych wibracji a dlaczego to już nie wiem .Ciekawe jak by te uchwyty przez które śruba przechodzi rozwiercić i jakąś gumę tam wsadzić .Ale kur..a ten znów stary romet z okrągłym silnikiem nie ma żadnych gum i wibracji nie ma.
Maxell, a czy ty aby nie zapomniałeś oddać tego klucza dynamometrycznego? Żadnych nie masz telefonów z ponagleniami zwrotu wyżej już wymienionego? - Dziwne, pewnie nie odbierasz telefonów, bo czytakujesz na ostro na kolejny wpis u burgermanów. Ostry z ciebie zawodnik. Przybij jakąś piątkę, ale może jednak przybij ją z Ravenem. Powinieneś.
Fakt faktem ze singiel trzepie i problemem jest elastyczne mocowanie do ramy (i tu się kłania cena/jakość) gdzie zwykle chińszczyzna pozostawia wiele do życzenia. SZCZEGÓLNIE W SILNIKACH 2T - bo tymi najbardziej "ciepie" :)
Problem z wibracjami występuje też głównie chyba w modelach z mocowaniem dolnym np. porównując Bartona fightera który ma mocowanie tylko od tyłu, to w tym modelu wibracji prawie wcale niema;)
Fakt fajne porównanie z tymi mocowaniami na gumach , aleee... jeździłem osobiście junakiem 123 który tez ma silnik mocowany na sztywno (pionowy) i nie było żadnych wibracji a dlaczego to już nie wiem .
Junak 123 posiada silnik z wałkiem wyrównoważającym drgania. Znajduje się on w przedniej części silnika, w tej użebrowanej obudowie.
Yamaha YBR 125 też posiada taki wałek, tylko jest umieszczony za wałem. W tych singlach drgania są mniej dokuczliwe. Co do silnika leżącego typ FMB, to niestety, ale w większości są to niezłe wibratory. Gdy sprzedawałem motorowery z tym typem silnika, to dało się odczuć różnicę co do poziomu wibracji między różnymi egzemplarzami tego samego modelu, co oznaczało 'zależy, jak się trafi'. Głównym problemem tego silnika jest to, że ma on ciężki układ korbowy. Przede wszystkim sprzęgło, które jest osadzone bezpośrednio na wale. Magneto na drugim końcu wału też swoje waży. Wątpię, żeby chińczyki bawili się w precyzyjne wyważanie całości. Być może są dokładniej wykonane/zmontowane jednostki, ale do nas trafia najtańszy sort. Co można wymagać od silnika, który w hurcie kosztuje niecałe 7 stówek.