siema, Mam takie pytanie odnośnie membran, dostałem takie do cylindra małossi, jak je włożyłem, skręciłem wszystko dobrze to przy końcu płytki trochę odstaje od zaworu membranowego i jak się patrzy pod światło to widać prześwity, tak ma być próbowałem odwracać te membrany ale ciągle tak samo to wygląda, seryjne nie odstawały tak. Lepiej wsadzić powrotem seryjne? Duży wpływ mają te membrany na prace i osiągi skutera przy cylindrze 70?
a weź zassij się do tego zaworu i jak popuszcza powietrze to źle jak nie to jest dobrze. ale zrób to od tej płaskiej strony tam gdzie przychodzi kruciec
pewnie będzie puszczać bo są te prześwity ale spróbuje przy najbliższej okazji czyli jak będą króciec wymieniać.
Jeśli jest malutki prześwit to się nie przejmuj.
czyli tak, jak się zassą do tego zaworu to membranki są momentalnie dociskane do zaworu i jak ssam mocno to tylko trochę powietrza się przedostaje, prześwit jest jednak mniejszy niż mi się wydawało na pewno poniżej 1mm z 0.5 mm będzie. Może tak był?
idealnie by było jak by nic powietrza nie przechodziło ponieważ w ten sposób zmniejsza się kompresja
czyli membranki złe? Jak seryjne wsadziłem to odstawały ze 2 mm, strasznie dużo. Proponujesz kupić nowe membranki. Możliwe że osiągi przez te membrany są zaniżane, przyśpieszenie bardzo sąabe, trochę lepsze jak ten sam skuter z wariem Hebo a v-max niższy o jakieś 2/3kmh niż ten sam skuter z wariem hebo. Tak patrze na ceny tych membranek i myślę że bardziej opłaca się kupić cały zawór HEBO za 99zł niż membrany po 70, tylko czy w tym zaworze są membrany w zestawieś
tak są membrany z zaworem
czyli bardziej opłaca się kupić cały zawór, on jakoś polepsza przepływ mieszanki i osiągi
Przepływ mieszanki na pewno poprawi ale osiągi raczej nie sądze. Zakładaj je tak by były wlożone tak żeby jak naj mniej odstawaly. Te od małossiego są w miare dobre u mnie w roxie już 2 pary membranek połamało ;/
Postrach, ale skoro zawór puszczać mu to osiągi się poprawići to dosyć sporo jak na takie gówienko
Kurde, chyba będą musiał sobie to na razie odpu?cię bo właśnie przyszedł do mnie przeciw talerz Malossi MHR i jest dużo grubszy, po założeniu kopka nie wraca na wcześniejszą pozycją, tuleja nie wchodzi w taki otwór w wentylatorze bo jest za gruba, żeby pali na kopa musiałem między karter a dekiel przekładni wsadzić tekturkę, nie wygląda to fajnie dlatego chyba kupie wario malossi multivar, ma krótszą tuleje i cie??szł i powinna wejść do tego wentylatora. Zawór kupić pewnie na zimę jak uzbieram kasy i kupie od razu też gaźnik 17.5, zostanie już tylko dzwon i sprzęgło i koniec tuningu z mechaniki.