A więc tak dzisiaj rano holowałem 2 kumpli na rowerach złapali się mnie i jechaliśmy. Wszystko było dobrze ale jak holowałem ich z powrotem (za jakiś czas) to odczułem, że skuter jakoś inaczej chodzi. Później jak juz jeździłem sam nie miał takiego przyspieszenia (do 20km/h zawsze dostawał kopa). Teraz też ma ale mniejszego. I co to może być???Dodam jeszcze, że nie warzyliśmy razem tyle ile skuter może przewieść! Skuter podczas tego holowania nie nagrzewał się było tak jak zawsze niska temperatura :-?
Sprawdz kompresje chociaż raczej jest ok. Moze swieca Moze filtr?
Obczaj sobie świece tak jak Wino mówi;) a może Ci się poprostu wydaje? oblukaj wszystko i na końcu sprawdź uszczelke pod głowicą. A, jeszcze mialem zapytać, teraz jest normalnie czy dalej ma muła takiego?
PodLy, Ostatni odstawiłem Apke do naprawy i jak odebrałem miałe buta jak nigdy ale po tym holowaniu już buta nie ma takiego :-/ jest ale słabszy. Ale dzisiaj już po tym holowaniu pojechałem sprawdźić osiągi to ok. 110km/h nie ma muła dosyć szybko wchodzi mi do ponad 80km/h później już trochę wolniej ale bujnie się do 110km/h z v-max’em jest spoko. Jak ich holowałem to nagle tak dziwnie zaczął chodzić :-? Mi się zdaje, że coś z regulacją bo jak sam wyregulowałem, to buta miał (przed naprawą), ale wolno się rozpędzał o 100km/h mogłem zapomnieć a po naprawie, miał lepsze przyspieszenie był zrywny i jechał tak jak wspminałem ok.110km/h teraz tego buta ma mniejszego nawet mi nie chce przekopać na pisaku co zawsze robił bez problemu przedni hamulec i kładłem się na kierownicy a teraz tylko trochę i koło stoi. Może przez noc przemyśli swoje postępwanie i rano już wróci do normalnego życia
[ Dodano: 2008-10-02, 13:31 ]
od rana uż jakos lepiej chodzi dzisiaj jeździłem i jest dobrze ale przyspieszeni mi się wydaje mniejsze :-o