Witam!!
Zamierzam pomalowac moją apke i już plastiky powycierałem, ale mam jeden problem
bo mam pozostałości po pierwotnym miejscu kierunków i chce cos z tym zrobić…
Czy jak to zaszpachluje to potem nie będzie szpachla pękac?
zaklej matą i zywicą od spodu, daj szpachle, wygładz i będzie ok
Ja bym dal mieszanke zywica-szpachla i z siatka… Potem wykonczeniowke na to i na pewno nie peknie
a mieszanke żywiczo-szpachlową mogę kupić czy trzeba samemu robic?A jaką siatke?
kupisz w dobrym sklepie z chemią
A tą siatke to jaką w jakim celu?
To są małe dziurki więc siatka nie potrzebna, mogłaby się przydać przy większych dziurkach, żeby było sztywniej.
Jeśli “siatka” to po waszemu mata na którą nakłada się żywicę, to przydałoby się od spodu nałożyć Zawsze pewniej
cos ty … wystarczy od spodu dać kartonik żeby szpachla nie przelatywala na drugą stronę … a dziury zapchać szpachlą i przeszlifować … nic nie pęknie nie ma szans za małe dziury a i plastik nie jest poddawany wyginaniu to nic nie pęknie … tylko zapamietaj sobie !! dobrze odtłuść benzyną najlepiej i wtedy kładź szpachle bo inaczej nie będzie się schciala trymać … i uson z tamtad resztki lakieru
Ale ja bym dla pewnosci dal mate Zawsze masz pewniej
a szpachla z włuknem
gmax, masz racje to by bylo najlepsze rozwiazanie sam bd musial się z tym pobawic bo mi zostal otwor po wlewie od zbiornika oleju w kufrze;) (dozownik wywalony
)
Byłem w lakierniczym i typ dał mi mate z żywicą i ma być oki
Od drogiej strony przyklej włókno szklane (mata) na żywice następnie po wyschnięciu zalej nie duża ilością żywicy otwór który pokazujesz na fotografii po wyschnięciu wygładź powierzchnie nałóż szpachel wyszlifuj nic wtedy tego nie ruszy
nie byl bym pewien … nie wszyscy zawsze podchodza do tego z zapalem i mate kladą na nieprzygotowaną powierzchnie … pytacie co z tego ? a no to że można to jednym palcem zerwać bo się nie trzyma powierzchni …
przed nałożeniem tej że maty od wewnątrz przeszlifuj gruboziarnistym papierem tam zeby powierzchnia nie była gładka … najlepiej papierem 80-100 … potem odtłuść benzyną i na niezakurzony plastik nałóż jedną max 2 warstwy maty szklanej ( lepsze było by włukno szklane) i ładnie pędzlem przemocz to i poczekaj aż wyschnie …
kolejna sprawa nie cierpiąca zwłoki … źle dodanie utwardzacza (za dużo bądź za mało) spowoduje schnięcie tego pare długich dni wieć radze uważać … z mojej strony to wszystko mam nadzieje że pomogłem ;p
Pozdroo
Wszystko oczyszczać zwykłą benzynażczy ekstrakcyjnaż
Zmywaczem sylikonowym. benzyna może się gryźć z lakierem.
Wszystko już jasne, zamykam żeby uniknąć spamu.