Witajcie. Zmieniałem chiński wariator na inny i co najlepsze nie zważyłem starych rolek a na tym forum wyczytałem że tam są seryjnie 5,5 g no więc takie włożyłem i co ? Na starych licznikowy V-max 75 Km/h a tutaj na 5,5 g 60-65 Km/h i każdy podmuch wiatru zamułka. Więc sobie myślę pasek nie wchodzi wysoko za lekkie ? Założyłem 7,5 g to już w ogóle tragedia 50 Km/h wiatr 40 Km/h to to postawiłem na 4 g i to był strzał w 10
w 45 sekund mam licznikowe 80 Km/h z górki 85 km/h i więcej nie jest w stanie wycisnąć i co się okazuje ? że lżejsze rolki skuter od razu lepiej się zbiera i wcale V-max nie mniejszy bo jak widać na 4g osiągam 80 Km/h na prostej a na 5,5 i 7,5 nie był w stanie przekroczyć 60 Km/h . Napęd cały nowy Pasek rolki wariator i kompletne sprzęgło plus przeciw talerz wariatora i wentylator oraz śruba. A pierdopend to toros f16 2012 obecny stan licznika 5,500 ja mam go od 3,700
no czad, czyli wykonałeś tzw - regulację. To niekoniecznie jest powód żeby zakładać kolejny wątek - zwłaszcza że już chyba kilka o swoim skuterze masz.
Tak ale nie mogę jakimś cudem już nic dopisać do tego tematu który był są 3 strony ale nigdzie nie ma okienka by dopisać coś nowego nie wiem czemu.
rozmiar tłoka? troche mnie zaintrygowałeś tym 80km na prostej, wiarygodne to chociaż czy Ci dolicza 15km?
skuter 4t czy 2t?
Napisał że Toros F16 - wiec 4T. Realne 80km/h to tam jest mało możliwe. Licznikowe - to co innego.
mi czasami leci 70 na prostej, 60 na luzie. jak się sprawdza gpsem prędkość?
Żeś mnie zabił tym pytaniem - odpala się nawigacje i patrzy co pokazuje.
W zasadzie każde oprogramowanie do nawigowania podaj ci aktualną prędkość. a można sobie na androida pobrać np aplikacje Ulysse Speedometer albo cokolwiek innego ze Speedometer w nazwie. Większość robi to samo czyli pokazuje prędkość
Na Prostej na nawigacji mam max 69 Km/h czekam na pogode bez wiatru bo to było mierzone kiedy wiało i to z różnych stron.
telefon w łapie trzymasz mierząc to? chyba niezbyt bezpiecznie
jutro może zmierzę jakoś, powiedz mi jaki masz rozmiar tłoka
Aplikacja to (Prędkościomierz ERZ) w sklepie Play pobierzesz włączam i wkładam do schowka pod kierownicą a gdy skończę jeździć wyciągam i sprawdzam na wykresie tam mi pokazuje maxymalną uzyskaną prędkość. Seryjny 50 cc ale napęd robiłem. Rolki 4g wariator WM motor sportowy pasek bando sprzęgło kompletne nowe. Moduł odblokowany.
trochę niemożliwe, że 50tka tyle wyciąga ale co ja tam wiem
nie, to całkiem normalne. Zdrowe i dobrze dotarte 4T dociągają do 60-65km/h a zdrowe chińskie 2T do około 70-73km/h
chyba z kierowcą ważącym 50kg
takim raczej koło 60-75kg. Oczywiście to zależy od przełożeń, wielkości kółek, wielkości i masy skutera…itd
I to t naprawdę udane sztuki a nie wszystkie jak leci.
Sprawdzilem predkosc gpsem, licznik o dziwo do kilometra dokladny.
Troche mnie nurtuje cos, mianowicie na tloczku 47mm skuter z gorki polecial jakies 86km/h, glowica dotarta perfekcyjnie, gorny zawor mleko, dolny bialy, lub na odwrot, nie pamietam dokladnie a na 51mm ledwo 80. Moze byc powodem np wyschniete sprzeglo?
Drugie pytanie.
Skuter wazy 108kg, kolo przednie 12, tylne 13, predkosc na prostej 65-70 to dobry osiag? Waze ok. 90kg
Ja dziś na GPS wycisnąłem równe 70 Km/h na seryjnym zegarze było 85 Km/h skuter 83 Kg ja 80 Kg Wariator sobie zmień pasek i rolki 4g ja to wymieniłem i zapi… jak wściekły