Przyciemnianie kloszy

Witam

Chcialbym tak samo przyciemnic klosze ale nie lampe tylnia czerwona ani nie przednia biala tylko kierunki wbudowane w kloze tak jak jest na tym filmiku:

http://pl.youtube.com/watch?v=Zi0HQk2G9gQ

aha i jeszce jedno pytanie jak ten ziomek wymmyslil ten filtr powietrza ze tam go tak fajnie wsadzil przedlurzyl jakos ;d zajebiscie go zrobil

kupujesz folie do przyciemniania szyb i obklejasz dobrze a co do filtra to kupił rurkę do próżni żeby się nie zgniotła o odpowiedniej średnicy :slight_smile:

Folio się nie baw bo moze by tak ze ci nie wyjdzie wes kup spraj do przyciemniania lamp wiem koszt 18zl i będziesz miał ten sam efekt

no tak o to chodzi zeby bylo widac ze skrecam zeby przez ten sprej przechodzil blyski kierunkow a nie wiem ile tego spreju dac zeby bylo ok

Ja mailem w piaggio totalnie czarne i było widać pokryłem 3 warstwami :smiley: i było cacy i policja się nie przyczepiła

albo bierzesz czarny mat rozrabiasz z rozpuszczalnikiem żeby to było jak woda malujesz radze po małować ras zostawić na 30 zobaczyć pod Słoce jak widać ok to jeszcze warstwę i tak do tylu warstw że będzie czarne ale za to będzie widać to około 3 4 warstwy potem malujemy bez barwnym i już koniec aha i przed malowaniem trzeba zmatować łapę :lol: i otłuścić

Nie radze ci tego robić w ten sposób możesz rospuscic klosza ta farba moze ci nie wyschnać i wincej z tym roboty niz z tym sprejem do przyciemniana lamp.Plastik pod wpływm rospuszczalnika robi się lepiacy i rospuszcza się a sięszko to wysyszyc

hehe rozpuścić chyba chory jesteś ja tak mam zrobione i wygląda to lepiej nisz mój kupel robił tym sprejem no a co do wyskniecia to jeśli ktoś wleje za dużo rozpuszczalnika to na pewno nie wysknie trzeba to robić z umiarem

http://www.bikepics.com/pictures/1419194/ <– tu masz fotkę mojego piaggi oz przyciemnianymi kloszami sprejem do lampa bez matowania czyli mona w każdej chwili powrócić do dawnego wygladu klosza po twoim sposobie jest to cieszkie nie ras nie realne a rozpuszczalnik potrafi rozpuscic klosz plastik wiem bo posiadam warsztat samochodowy i zajmujemy się również lakiernictwem :stuck_out_tongue: rozpuszczalnik potrafi wiele :d

A od wewnatrz czy z zewnatrz pomalowac??

daniexx333 napisał:

A od wewnatrz czy z zewnatrz pomalowac??

Od wewnątrz. Co do rozpuszczalnika to potrafi czasem rozpuścić plastik! Robi się wtedy taki klejący... :roll:

Od zewnątrz bo jak był małowal od wewnątrz to by nie bylo takiego efektu a kierunków wogule by nie było by widać a rozpuszczalink własnie tak działa jak mówi Jasiu226