Witam
Mam problem ze swoim skuterkiem problem polega na tym ze przy dodaniu gazu gaśnie, gaźnik przeczyszczony wszytko jest ok. Dodam gaz to gaśnie i puzniej mam problem z jego odpaleniem gdzie szukac przyczyny??. dzwonilem na serwis koleś powiedzał ze to moduł ale dalem modul od innego skutra i nie dziala.
wyreguluj gaźnik…
iglicą daj ją na duł mi się wydaje że go zalewa
to fajny koleś w tym serwisie zna się jak nie wiem co, chociaz w chińczykach to wszystko możliwe,
gaźnik lub filtr powietrza zapchany, chociaż skoro ma problemy z zapalaniem to pewnie się zalewa tak jak to powiedział siwy_fact, pierwsze co nasuwa się na myśl to regulacja, spróbuj wyregulować gaźnik a potem zdaj relację.
Wymień świece i wszystko będzie ok
swieca nic nieda tez tak mialem wymienilem swiece i nic, dopiero jak wyregulowalem gaźnik to wszystko dziala
Kiedyś sary dziadek przyjechał do mnie i odpalił skut wszystko ok siadł i wacek. wymieniłem świece i elegancko chodził (kingway koyot)
Siwy fact ja mam podobny problem zalewa mi swiece bym u mechanik i po naprawie bylo tak samo jak dodalem gazu po odplaeniu to gasł albo nie szlo go w ogóle odpalic a swieca byla mokra na który ząbek dać iglice?>? Skuter to keeway focus
a jak bylo od razu zgasl czy jak dodales gazu bo umnie dopiero jak dodasz gazu
daj na początek więcej powietrza a potem baw się z iglicą
Jak odpalil to chodzil jak dodałem gazu to zgasł;)
no to wymień świece bo u tego dziadka co mu robiłem też tak było gaźnik czyściutki jak łza a gasiło go po dodaniu gazu
Jak odpalil to chodzil jak dodałem gazu to zgasł;)
moim zdanie to nie swieca a regulacja tak bylo u mnie
Swieca byla wymieniana nic nie dało;) Albo najlepiej zawioze do mechanika bo ja narobie więcej strat niz pozytku;p
jak ci gaśnie przy dodaniu gazu to pewnie go zalewa a jeżeli go zalewa to opuść iglice na sam dół
Póki co zamykam. Parę odpowiedzi kolega dostał. Jak je sprawdzi i to nic nie pomoże to niech się odezwie to się temat odblokuje
Wino