Przez mała dysze słabe osiągi ???

Witam mam takie pytanko bo osiągi mojego Bolidu :slight_smile: są małe a mam gaźnik 21,5 a dysze 55 czy możliwe , że przez to mało mi leci skuter ??? i słabo się zbiera ?

A co masz sportowego prócz tego gaziora większego?

hmm cylinder malossi 50 sport po szlifie :frowning: tłok vertex , sprzegło hebo r , tłumik jakiś sportowy głośny strasznie , mebranke hebo , i to chyba tyle a czarna centralke nie wiem jaka nawet i zielone spreżynki , ale zmówiłem już 4 centralki bende testować i jak wytestuje która będzie dobra centralka do dokupie spreżynki

A jaki konkretnie jego v-max? Może masz źle dobrane rolki, sprężynki itp.? Może nie wyregulowany? ;]

hmm tak rolki mam 6g i leci mi 65 km , (choć zrobiłem po szlifie nie całe 400 km )i powiem tak szlak mnie trafi bo te same italejty fomuły po wymianie tłumika samego !!! lecą 75 i to jeszcze kopa maja a moja Nie :((

Witam, nie wiem czy mam rację,jeśli nie to niech mnie koledzy poprawią. Może sam wydech tylko zmień, jeżeli inne itale lepiej jadą po zmianie,to może w twoim przypadku też tak będzie.

powiem tak mialem założonego zx na chwile i raczej było to samo nawet trochę słabiej , może to kwestia regulacji ?

mr.Jeremy napisał:

mam gaźnik 21,5 a dysze 55 czy możliwe

Gaźnik 21.5?? Pierwsze słyszę...

Dysza 55 to zdecydowanie za mała

mała pomyłka 21 ale to i tak duży ale jak mi mechanik mówił to 21,5 jak jakąś suw miarką mierzył . wiec dysza zamała więc jaką dać ?70 ?

110 ? Myślę że będzie coś ponad 100 :wink:

Tylko na stacje będziesz musiał częściej jeździć :slight_smile: