Witam mój kolega ma bardzo dziwny problem, otóż jego apka przerywa tak na “średnich” obrotach( na max nie).Filmik : http://pl.youtube.com/watch?v=v0fQT4kgL6A Czym to może był spowodowane ? Pozdrawiam i liczę na was
Moze bys napisal czy to seria czy cos robione bylo? Ktory rocznik? Przebieg? Kiedy się zaczelo? Bo ja jakos jeszcze mimo staran nie otrzymalem daru wrozenia…
Rocznik 95 wersja z chłodnicą, kiedy to się zaczęło nie mogę powiedzieć, bo kolega niedawno ją kupił. Do środka jest włożone sprzęgło malossi, warriator polini, cylinder polini 70 albo 80 (ten co sprzedawał właśnie nie wiedziałem, a tak naocznie ciężko zobaczyć. Czym to może był spowodowane ? :> pozdroRegis napisał:
Moze bys napisal czy to seria czy cos robione bylo? Ktory rocznik? Przebieg? Kiedy się zaczelo?
jak przerywa to moze byc pare powodow 1 to prąd sprawdź wszystko pokolei swieca, kabel cewka itp (modulu nie sprawdzaj bo on jets zly jak np nie chce odpalic ,ale jak pali to z nim jest ok) dalej zła regulacja napedu ,moimi zdaniem sle zasprzegla czyli wymien sprezynki na inne ,a osattnia sprawa to mzoe byc źle ustawiony gaźnik
mialem to samo…
Mi padła cewka zapłonu… nie stator…
Jak sprawdźic??
Zdejmij fajke z przewodu i przy??? do swiecy niech 2 osoba spróbuje go odpali… (pamietaj zeby nie poraziż się prądem)
Gdy już odpalisz oddal kabel od swiecy na taka odległość był mógł zobaczyć iskr? podejżewam że zauważysz że iskra co którys cykl będzie sąabsza nie będzie taka nie bieska
Jezeli będziesz mial tak to wymieniaj cewke… Jeszcze przed wymiana ceweki sprawdź sobie czy masz mase… u mnie w skucie i chyba w wiekszosci jest przykrecona do rozrusznika
---------------------------
pomogłem ?? jeśli tak odwdziżcz się!!