Przerywa gdy mokro , lub pada

Ostatnio wracałem od kolegi lał deszcz ze śniegiem no i ona mi zaczeła gasnąć chodzi mi o aprilie sr na silinku minarelli , wcześniejszy właściciel wymieniał przewód wysokiego napięcia ja wymieniłem fajke , nie wiem świeca chyba jedynie została więc jade sobie a ona zaczyna przerywać strzeli z tłumika pare razy albo daje jej gas to tak przrywa dziwacznie , gdy jest tylko MOKRO ! co o tym myślicie ? ja sciągałem fajke przedmuchiwałem coś tam kablem poruszałem i ona jechała dalej

A może filtr był mokry i nie puszczał tyle powietrza co trzebaż Instalacja ci zamokła, osusz ją i zaizoluj :wink:

sprawdź:
-cewkę wysokiego napięcia
- fajke
- przewód wysokiego napięcia
- świecę.

Objawy wskazują na którąś z tych rzeczy.
Najlepiej przełóż całą cewkę od kolego co ma minarelli i przejedź się w deszczu, wtedy będziesz wiedział…

powiem tak opcja szukaj nie boli kiedyś ja zalozyłem taki temat bo chodzi o to ze jak jest mokro to ci chlapie do filtra i wtedy skut przerywa wyschnie i będzie wpożadku

A u mnie było jeszcze inaczej.
Mówili mi że to przewód od świecy, ale to nie było to. Poprostu przewody w elektryce były źle zaizolowane, ale nie powiem Ci dokładnie które przewody bo mi to znajomy naprawiał. Zwarcie się robiło i skutera nie dało się odpalić. Dopiero jak przeschło…