Witam, to moje pierwsze ogłoszenie więc prosze o wyrozumiałość.
Posiadam motorower 4 suwowy z pojemnością silnika 50ccm. Chciałbym przerobić go na wiekszy żeby na spokojnie jechał 100km/h
Chodzi mi przedewszystkim ile by to kosztowało?
PROSZĘ WAS O POMOC
Silnik używany od 1000zł.Ramę wzmocnić albo nową kupić.A jaki masz motorek(firma,model).
Jak możecie piszcie na nr gg:43961409
Ja jestem w trakcie takiej przeróbki. Mogę ci cos troche pomóc bo z for internetowych g... się dowiedziałem zależało mi na fotkach a takich jest bardzo mało, a te które są gdzieś w sieci w niczym nie pomagają bo te przeróbki robia małolaty i te skutery po swapie sa do ptaszka nie podobne. Nie prawdą jest że silnik piaggio pasuję bez przerubek mocowań, tak pasuje ale tylne koło wystaje pół metra za tylny błotnik, i jadąc nim po deszczu był bym ujeb.... po sam czubek głowy, nie wspomnę o tym że można się od razu pożegnać ze stopką centralną, dalej nie przerabiając mocowania amortyzatorów pożegnasz się z błotnikiem żeby błotnik piaggio został i to w fabrycznym stanie musisz zrobic całkiem nowe mocowanie amortyzatorów, ja przerabiam skuter quantum i w nim akurat zbiornik paliwa tez musze przerobić to znaczy sam ten pierdzielnik którym spływa paliwo, muszę go wspawać po środku zbiornika a nie jak jest fabrycznie pod lewym bokiem. Silnik jak poszukasz to znajdziesz za około 850zł z wysyłką ,kompletny z kołem błotnikiem amortyzatorami tłumikiem wahaczem podpórką centralną chłodnicą itp, instalacja elektryczna to pikuś, ale regulator piaggio pasowało by mieć,cewkomodół piagiio możesz sobie odpuścić bo jest drogi, na to miejsce kupisz nowy chiński moduł koniecznie prądu stałego i kosztuje około 30zł z kosztami zejdziesz poniżej 1000zł ale roboty jest do pioruna, mam jakies fotki w telefonie to mogę wstawić jak bys był zainteresowany jak to pobieżnie wygląda, choć nie bardzo wiem jak takie fotki wpakować gdzieś na serwer, ale to dosłownie mam na razie kilka zdjęć bo do niczego mi to nie potrzebne zrobiłem kilka tak dla jaj.
pawel74aa napisał:
Jak możecie piszcie na nr gg:43961409
nie, forum jest od tego.
Jeżeli masz motorower a nie skuter, to możesz kupić kompletny silnik za jakieś 750-850zł (chodzi mi o 125ccm)