Witam jakiś nie drogi sposób na ulepszenie bartona 50 na 80. Cylinder, gaznik itp? Co najlepsze. Ogólnie motorek bardzo zadbany fajnie się jeździ, lecz chciał bym spróbować z tuningiem mojej maszyny.
cylinder, głowica, przeróbka gaźnika, zmiana przełożeń
To zależy ile masz pieniążków trzeba by było zmienić cylinder, tłok no i oczywiście głowica też by sie przydała, gaźnika niemusisz koniecznie zmieniać ponieważ gaźniki “tuningowe” z allegro często są gorszej jakości niż oryginalne, no może nie tyle jakości co rozmiary są mniejsze niż oryginalne 50 ccm i można napotkać problemy z wyregulowaniem tego
Najlepiej by było gdybyś zmierzył średnice wewnętrzną “dziury” w gaźniku która jest od strony króćca ssącego w (skuterach powinna być 18-19mm niewiem jak w motorowerach), prawdopodobnie wystarczy w gaźniku wymienić dyszę na o 10 większą (np. Jeśli jest 65 to włóż 75) a reszta tuningu to zmiana zębatek (im mniejsza z tyłu i większa z przodu = pogorszenie przyspieszenia i wzrost v-max i na odwrót) no i moduł zapłonowy na rozblokowany i to chyba tyle
Tak na oko ile by kosztował taki tańszy zestaw ? I czy dał byś rade znaleźć mi jakis zestawik do tego motorka.??? Był bym bardzo ci wdzięczny Bo raczej jak widać mistrzem tuningu to ja nie jestem hah