Mam pytanie czy można bez żadnych komplikacji założyć przełozenia Malossi Primary 13/35 do Peugeota Vivacity 50ccm , odblokowany moduł , zestaw Polini Eco kit (wariator polini speed control , rolki 7,7g sprężyna centralna niebieska polini ) sporotwe sprzęgło malossi sprężynki żółte , sportowy tłumnik technigas next r , Chodzi mi głównie czy będzie miał jakieś problemy ze startrem czy cos w tym stylu ???
No jak chcesz ale ja jestem zdania że skuter jeżdżący 90km/h to już jest dużo. Chcesz szybko jeździć kup sobie motor. Rozumiem osoby które robią tuning dla przyspieszenia ale dla v-maxa to się mija z celem ponieważ skuter nie jest przystosowany do takich prędkości.
Przemas92 napisał:
No jak chcesz ale ja jestem zdania że skuter jeżdżący 90km/h to już jest dużo. Chcesz szybko jeździć kup sobie motor. Rozumiem osoby które robią tuning dla przyspieszenia ale dla v-maxa to się mija z celem ponieważ skuter nie jest przystosowany do takich prędkości.
Tyle że 90 to mi nie leci tyko 75km/h , i chodziło mi o konkretną odpowiedz tak jak w pytaniu a nie rade ze skuter ma za male kola do takich predkosci bo to akurat wiem
do takich przelozen potrzebna jest znacznie wieksza moc.
ostatecznie po wymianie wszystkiego w silniku oraz portingu zaklada się zaplon nowy, korektor momentu oraz przelozenia. bez odpowiedniej mocy skuter będzie zmulony , jezeli wkreci ci się na obroty no to pocisniesz te 9 dych lub więcej ale to będzie trfac wieki
JacoPL napisał:
do takich przelozen potrzebna jest znacznie wieksza moc.
ostatecznie po wymianie wszystkiego w silniku oraz portingu zaklada się zaplon nowy, korektor momentu oraz przelozenia. bez odpowiedniej mocy skuter będzie zmulony , jezeli wkreci ci się na obroty no to pocisniesz te 9 dych lub więcej ale to będzie trfac wieki :P
Dzienki o taka pomoc mi chodzilo