przekładka peugeot/minerelli

co musiał bym zrobić jak bym chciał dać do mojego trekla silnik od minarelkiż??, czy dużo trzeba przerabiać mocowaniaż? osobiście wolałbym wolałbym stojąca minarelke :smiley: i AC bo na LC nie mam kasy

Jaki masz cel? Po prostu se przełożyć, czy jesteś napalony na miranelke po prostu.

Co to ma do rzeczy ?

Osobiście nie bawiłbym się w takie rzeczy bo jeśli coś źle zrobisz to Ci krzywo pójdzie wszystko ; /

dziwne pytanie ale odpowiem ci , wkurza mnie juz moj silnik bo co chwila się pieprzy i jest na tyle styrany ze peugeot z leo tt mnie bierze pod każdym względem a prędkość maxymanla jest mniejsza niż seria , wiem ze seryjny gaźnik robi swoje , ale regulowany by na setki sposobów , dyszami sprężynkami rolkami i wszystkim co możliwe :smiley: i dalej dupa :smiley: , sprzęgło jest w miarę dobrym stanie bo porównywałem z nowym :smiley: tam trochę jest zjechane , ale nie do tego stopnia i łozska na przełożeniach mam wytyrane :smiley: i ten cały remont wyniesię mnie więcej niz (nie wymieniłem wielu zeczy) kupienie silnika minarelli :smiley: i wsadzenie bo juz miny seria jest mocniejsza od tego zrąbanego puga

W peugeotcie są stojące to dużo nie trzeba przerabiać bo w minie stojącej są tylko mocowania na 3 śrubki 2obok cyla i 1 na amor.

A w trekerze gdzie masz mocowaniaż najlepiej to daj fotki. Może jutro ja dam fotki do mocowań w minarelce.

niestey jak wiadomo mieszkam w UK i nie jestem w stanie zrobić fotek ale pokaz mi mocowanie od miny to bede wiedział , tak w ogóle w pugu tez sa 3 śruby 2 sporzu przed silnikiem i jedna na amor:D

I nie wszystkie pugi mają stojące te nowe mają leżące i mój również ma leżący do niedawna JetForce był jedyny z lezącym cylem …

wiem o tym speedfight 3 ma leżący ludix , jetforce , i to chyba na tyle :smiley:

tak i to na tyle xD oczywiscie ludix ten nowy…
Ale myślę że z przełożeniem silnika na verticala nie powinno być dużych problemów anie przeróbek bo te silniki w sumie są podobne z deka … najabrdziej w nich jest to podobne że oby dwa są stojące :-o :mrgreen: :lol: ^^

daj mi ktoś fote , miny stojącej :smiley: (mocowania) :d

Ja dam ci tu fotki, ale dopiero tak pod wieczór, wczoraj miałem zrobić ale po 8 lekcjach w szkole to już mi się nic nie chciało :roll:

[ Dodano: 04-09-2009, 20:49 ]
Masz tu fotki mocowań silnika minarelli vertical z Aprilli amico (mojego przyszlego stunt psa :smiley: )

Ps: sorry za złą jakość zdjęcia zrobione tel.

Pomogłem? :wink:

dzięki bardzo , z tego co widzę , , mocowania są podobne :smiley:

Prosz xD :smiley: