wczoraj chcialem przetestowa jak sie sprawuje moj hurricanr pod gora.
wyjechalem z domu i na samym poczatku gory dalem mu full gas a on zamiast przyspieszac to zwalnial.. od razu silnik wylaczylem.
dodam ze iglice mialem najnizej gdyz dostawal za duzo paliwa lekko go zalewalo oraz motor mam na dotarciu 60ccm i przejechAlne 300 km w miare spokojnej predkosci.
Popracuj nad regulacją gaźnika. Pamiętam że za dużo powietrza w mieszance spowoduje że będzie Ci się grzać. Wątpię aby Ci się przegrzał po dodaniu na moment gazu pod górkę. Inna sprawa jak w upał byś leciał cały czas na full 40km ;]
wiem wiem to nie przegrzanie tylko wlasnie nie wiem co na 1/3 gazu git jedzie a jak dam ful to rusza normalnie a pozniej .. jak by nie wiem dlawil sie wgl jechac nie chce
To może masz złą mieszankę? Wcześniej też tak było? Wydaje mi się, że może dostawać za mało powietrza i jak mu dasz po gazie to go trochę zalewa (może na odwrót)
wiem wiem to nie przegrzanie tylko wlasnie nie wiem co na 1/3 gazu git jedzie a jak dam ful to rusza normalnie a pozniej .. jak by nie wiem dlawil sie wgl jechac nie chce
Ja w starym skuterze atala z cylindrem 65cc też mam taki problem lecz jak chwile pojeździ się bez dawania gazu dalej niż 1/3 a potem stopniowo do 2/3 to już normalnie wkręca się na obroty :) a jak dam od razu full na zimnym to się dzieje to samo co mówisz :) Pewnie też gaźnik lecz ja jeżdżę ją tylko poszaleć co 3 - 4 dni więc nawet nei chce mi się jej regulować:) mam drugi skuter do jazdy.
to gdzie znAjduje sie sklad mieszanki to wiem-.- i to na pewno nie przez to tak jest z tym gazem, mam tak jak mowi Pan lop16 jak stopniowo dam gazu to bedzie jechal