Witam dzisiaj wymieniałem rolki bo moja apcia się dziwnie zachowuje troszkę słabo rusza i tak dziwnie szarpie kumpel mówił że odkąd zmieńił sprzęgło (bo stare spalił jadąc pod wyciąg w 2 ) podejżewałem że jeżeli sprzęgło się spaliło to dzwon się przegrzał no i przez to tak dziwnie szarpie dobrze myśle ? dzwon jest trochę odbarwiony nie widać dobrze bo telefonem robione więc wam pomogłem
troszeczke :
Moim zdaniem dzwon do wymiany, u mnie w trekkerze mam cały srebniutki, zero przebarwien, zero odprysków, chodzi jak igiełka.
Jezu ludzie proszę was pomóżcie … tyle szpeców na tym forum a nikt pomóc nie potrafi
nie widac zbyt dobrze ale dzwon to do wymiany (o ile ten kolor na srodku kosza / dzwona sprzegla to fiolet) ja ci polecam STAGE6 WINGCOOLER lepsze osiagi i chlodzenie
PS. ewentualnie jezeli się myle to poprawcie mnie!!
lepsze osiagi
co Ty gadasz koleś :P dzwon sprzęgła nie ma nic do osiagów :lol: :roll:
jeżeli lżejszy może ma aha i jeszcze jedno przed kupnem sprawdze sprzęgło jaka powinna być grubość okładzin w sprzęgle ? kiedy jest dobrze przy jakiej grubości kiedy nie zaciekawie przy jakiej grubości ?
jaka powinna być grubość okładzin w sprzęgle ? kiedy jest dobrze przy jakiej grubości kiedy nie zaciekawie przy jakiej grubości ?
ciężko jest to określić :P, ale jak juz okładziny prawie nie widać, to znaczy, ze juz powoli trzeba wymienić sprzęgło :)
jeżeli lżejszy może ma
Dzwon nie ma żadnego wpływu na osiągi. Jedynie jak się zużyje moze powodowac ślizganie się sprzęgła :->
aha to przepraszam dlatego napisałem może czy ja wiem sprzęgło spalone które dostałem w gratisię ze skuterkiem ma z 2,0 mm grubości :] i jest spalone że skuter na nim nie ruszy
racja moj blad :oops: powalilo mi się ze sprzeglem oops… xD
a co do dzwonu to NIE zapomnij zmiezyc diametru
suwmiarka zmierz srednice wew. to będziesz wiedzial jakiego rozmiaru zamowic,
jak kupisz kosz sprzeglowy to nie pal tyle gumy bo zas ci dzwon wysiadze,
jak okladziny dosyc dosyc wystaja ze szczęk sprzęgła ale zrobilo się na nich szkliwo ( czyli ze okladziny sa choćby “spolerowane” ) to zjedz je troszkę papierem 80 zeby powierzchnia byla chropowata, sprzeglo przestanie się slizgac, ja tak zawsze robie łebką którzy dojezdzają swoje chińczyki, zawsze pomaga ^^
pozdrawiam
Ja jak miałem cały przebarwiony dzwon i wtedy wcale sprzęgło szarpało i ślizgało to roztoczyłem ok.1 mm
dobra wiem wszystko tylko jeszcze mógłby mi ktoś powiedzieć mniej więcej jaka powinna być grubość okładzin Bo wario odpada wczoraj patrzyłem nóweczka , jedynie sprzęgło albo dzwon
jeśli jest poniżej 2mm to do wyciepania
JacoPL napisał:
suwmiarka zmierz srednice wew. to będziesz wiedzial jakiego rozmiaru zamowic,
jak kupisz kosz sprzeglowy to nie pal tyle gumy bo zas ci dzwon wysiadze,
jak okladziny dosyc dosyc wystaja ze szczęk sprzęgła ale zrobilo się na nich szkliwo ( czyli ze okladziny sa choćby "spolerowane" ) to zjedz je troszkę papierem 80 zeby powierzchnia byla chropowata, sprzeglo przestanie się slizgac, ja tak zawsze robie łebką którzy dojezdzają swoje chińczyki, zawsze pomaga ^^
pozdrawiam
Ale czy w aprili się to sprawdzi ? i czy żadnej szkody jej nie wyrządze ? Pytam bo to moje oczko w głowie 8-)
nic się nie stanie oczywiscie jak nie zjedziesz tych okladzin do zera… wytrzyj je papierem ściernym tak zeby okladziny byly chropowate tyle wystarczy