Przegląd!!!

wiadomo komuś coś na temat przeglądów skutera? mam w dowodzie napisane ze jest bezterminowy, ale słyszałem coś o wprowadzeniu przeglądów i mam pytanie: czy mój skuter będzie musiał przejść taki przegląd?

Poczytaj: http://www.skuterowo.com/masz-skuter-zrob-przeglad/
Tak czy siak mając bezterminowo będziesz musiał zajechać do stacji kontroli pojazdów. Póki co masz czas.
A jakie jest Twoje zdanie nt. tego rozwiązania?

uważam ze przegląd nie jest potrzebny bo i tak robi to serwis przy wymianie oleju. ja chciałem założyć większy cylinder do mojego skutera ale skoro maja to wprowadzić to chyba nic z tego nie będzie:(

No tak, mogą Cię odrzucić za to, że to właściwie będzie inna kategoria pojazdu. A co do przeglądów gwarancyjnych to też pamiętaj, że nie wszyscy je robią.

tak, masz racje ale czy to już jest pewne ze te przeglądy wejdą w życie czy są jeszcze jakieś wądpliwośći??

tak, masz racje ale czy to już jest pewne ze te przeglądy wejdą w życie czy są jeszcze jakieś wądpliwośći??

Ustawa już jest. Weszła w życie. Kupiłem skuter we wrześniu i już miałem terminową pieczątkę.

fani tuningu będą mieli problem:( ale słyszałem ze gdy jedzie się motocyklem na przegląd to sprawdzają działanie świateł, kierunkowskazów i tyle. ciekawe czy to prawda:)

Prawda prawda. Przegląd to i tak w sumie formalność, nikt nie będzie tam sprawdzał szczegółów...

Zależy na kogo się trafi:(

no niedaleko mnie jest jedna taka "super" stacja, wiec chyba zakładam cylinder 72ccm:):D

Tak, tak, przegląd musi być zrobiony bodajże do 21. września 2010r
raczej nikogo to nie minie, a za brak przeglądu zapewne będą jakieś nie złe "sanki"- jak to w naszym pięknym kraju ;p

Pojemności silnika na przeglądzie raczej nie będą sprawdzać, przegląd to tylko formalność żeby wydoić od ludzi kasę... każdy skuterzysta potrafi zadbać o swój pojazd, więc przegląd wg.mnie jest niepotrzebny. Tylko patrzeć jak na rowery każą robić przeglądy i płacić OC :|