W jaki sposób diagnosta z O.S.K.P może sprawdzić czy skuter zarejestrowany jako motorower rozwija prędkość powyżej 45km/h ?
Dobre pytanie. Jeśli ma takie rolki do sprawdzania to może łatwo sprawdzić. Nie wyobrażam sobie diagnosty, który śmiga po ulicy skuterem celem sprawdzenia osiągów. W ciężarówkach trzeba było mieć zaświadczenie z serwisu, że auto ma zamontowany kaganiec i że on działa. U mnie jeszcze 2 lata do pierwszego przeglądu zostały.
U mnie 2 lata temu jak pojechałem na przegląd to pojechał na krótką przejażdżkę ale to był mój pierwszy przegląd po przerejestrowaniu skutera
ja się przeglądem nie martwię bo mam podbity bezterminowo :-)
Przeglądy bezterminowe już od dawna nie obowiązują, przy kontroli policyjnej świadomych stróżów prawa tracisz dowód...
ostatnio mnie złapali i nic nie gadali
Ey a wycofane jest to, że po 3 latach od kupna ten bezterminowy jakoś działa? Bo coś takiego wyczytałem
mnie swego czasu też nic nie powiedzieli, ale babka z wydziału komunikacji przy próbie przerejestrowania zawróciła mnie na przegląd, przy następnej okazji zapytałem innego patrolu i powiedzieli, że oni by zabrali i jakiś mandat wlepili ;]
Przeczytaj obie http://www.skuterowo.com/masz-skuter-zrob-przeglad/
Nowy pojazd ma przegląd ważny 3 lata, jeśli Twój ma więcej to jeździsz bez przeglądu i nie chciałbym być w Twojej skórze, jeżeli nie daj Bóg dojedzie do jakiegoś wypadku...