Przegląd skutera

Witam . Mam pytanie , Ile kosztuje przegląd skutera? I co na tym przeglądzie sprawdzają ? Czy mogą sie przyczepić do brakującej śrubki albo coś??

Na przeglądzie zmieniają olej, regulują silnik.

Co do brakującej śrubki to powinieneś im to wytknąć, że skuter był na gwarancji a śrubka gdzieś odpadła i powinni Ci zamontować w to miejsce nową.

jeśli chodzi o wymianę oleju , to jest wliczone w koszt przeglądu ?

Basta1 napisał:

Masz na myśli sam olej?

klekocix napisał:

Basta1 napisał:

Masz na myśli sam olej?

Tak .

płacisz tam np.100 zł i w tym masz koszt za robotę i wymiany oleju itp.

A to ma być przegląd gwarancyjny czy zwykły?

Bo na gwarancyjnym za 100zł to nawet im się nie chce rąk brudzić :)

Na 1 przeglądzie czyli po 300km-400km powinni wymienić ci olej w przekładni napędoweji oleju silnikowemu. Wyczyścić filtry powietrza .Sprawdzić poprawność działania manetki gazu.Sprawdzić podpore główną i stan połączeń śrubowych. Przegłąd kosztuje ok 150 zł.
Ps.Drugi jest po 1500 km jest więcej rzeczy do wymiany/sprawdzenia

to jeszcze droższy?

ale dać za przegląd routera 150 zł opłaca się ?

gdzie serwisujecie skutery kupione w super markecie ?

a jak kupuje w piątek romet 717 2t to na przegląd muszę jechać do rometa czy mogę u byle jakiego mechanika zrobić przegląd.?

odp do Solaciak:

w kanapie skutera była ta instrukcja i inne swistki w tym taka lista serwisów romet motors i szukasz najbliższej okolicy z tej kartki , tam było ich pełno więc na pewno coś znajdziesz

lisu 7:

jak chcesz mieć tę gwarancje to musisz do rometa, bo taki sobie mechanik no to możesz ty być ja być i tak po gwarancji

aha dzięki pytam z ciekawości gdyż nie posiadam marketówki ale jeżeli ceny będą leciały tak jak do tej pory ( kilka miesięcy temu 1699 a teraz już 1399) to sam niedługo się pewnie skusze tym bardziej że mam właśnie podobny skuter tylko pod inną nazwą

no ja przedwczoraj dałem w tesco 1350 i jakieś punkty mi naliczyli na taką kartę i one się później w bonach odliczają :)

naprawdę tanio, ale mam nadzieje że ten skuter będzie dobrze chodzić:)