Witam mam problem gdyż, musze zrobić przegląd skutera ale nie mam tylniego czunika stopu.I nie wiem ilu kolesi jest przy skuterze, bo jak byłby 1 to jakoś go oszukam poprostu włącze 2 razy przedni hamulec:D.
Jak myślicie da rade?
mysle ze nikt na to nawet nie zwroci uwagi, czujnik greosze kosztuje, przynajmniej do chinola, i lepiej jest go miec sprawnym, dla bezpieczenstwa zeby ktos Ci w dupe nie wjechal. Pozdrawiam:)
Tak wiem , ale do mojego akurat trudno o taki czujnik. Ale zawsze chamuje tak aby ten zamną to widział.
nie pasuje od innego? jaki masz skuter?:)
Mam skuter adly silver fox 50 ale teraz mam inny problem gdyż nie moge znalesc wbite numery ramy. Tabliczke mam ale numerów niemam. Boje sie że kupiłem czarny skuter. ;/
nie masz gdzies jakiejs zaslepki, najczesciej sa one gdzies pod podlaga lub na kierownicy
No to sie wkopałem. Skuter nie ma żadnych numerów na ramie. A w dokumentach pisze mi YLSMCO QUEST FD50QT i po wpisaniu w google pojawił mi sie zupełnie inny skuter niż ja mam. Cóż koleś który sprzedał mi ten skuter mieszka na moim osiedlu więc będzie dzisiaj miał odwiedziny.
Przy zakupie wszystko sie zgadało przegląd miał, tabliczka z numerami była. Więc wszystko wyadawało sie w pożadku, zapewne przegląd był robiony na lewo.Cały skuter rozkręciłem oprócz głowy i nie ma żadnych numerów wbitych.
są tylko dwie opcje - nie znalazłeś numerów lub ich nie ma. Jeśli jest tak, jak w opcji nr 2 to znaczy, że skuter pochodzi z kradzieży a numery zostały zeszlifowane. W takim przypadku możesz mieć problemy.
Poszukam jeszcze raz dokładnie, a jak nie to ide do kolesia albo oddaje kase albo dzwonie na policje.
Ale troche dziwne bo tabliczka jest na ramie normalnie i sie zgadza z dowodem.
czasem w motorowerach numery wybijano na tabliczce przynitowanej do ramy (np w Jawie 50), może tu jest tak samo.
No przynitowaną mam tabliczke z vin ale nie mam na ramie wybitych numerów. Zobacze w poniedziałek może uda się zrobić przegląd skoro nie ma śladu numerów ramy i nie ma śladów żeby były zamazane, cóż mam nadzieje że sie uda w poniedziałek napisze.
trzymamy kciuki:)
Niestety nie podbił mi ;/ ale znalazłem kogoś kto mi pomoże ;) Pozdrawiam